Jasno
20°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Poprade pokračuje pojednávanie s Andrejom Kiskom. Predvolali znalca
Zdielať na

V Poprade pokračuje pojednávanie s Andrejom Kiskom. Predvolali znalca

POPRAD / V Poprade pokračuje proces s bývalým prezidentom Andrejom Kiskom. Obžalovaný je zo zločinu daňového podvodu. Andrej Kiska a ani konateľ firmy na pojednávanie neprišli. Bývalý prezident sa bráni, že daňové priznanie opravili a štát o žiadne peniaze neprišiel. Pojednávanie sleduje aj reportérka TV JOJ Maja Pavlíková.

Na pojednávanie bol predvolaný znalec. "O ďalšom postupe súdu v predmetnej trestnej veci bude rozhodnuté na základe procesnej situácie v priebehu piatkového hlavného pojednávania," uviedla Petrufová. 

​Odpočty boli podľa znalca uplatnené v rozpore s daňovými zákonmi, čo spoločnosť KTAG aj priznala. Záverečný verdikt súdu by mal definitívne padnúť koncom septembra. 

Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Obaja obžalovaní vinu popreli a cítia sa nevinní. Spáchanie trestného činu exprezident odmietol a videl za ním pomstu expremiéra a predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica. Bývalý prezident tiež argumentoval tým, že obvinenie voči nemu vzniesol až tretí vyšetrovateľ po tom, ako dvaja nevideli spáchanie trestného činu. Fico v minulosti reagoval, že platí prezumpcia neviny a rozhodnúť majú súdy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy