Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Na Generálnom riaditeľstve železníc SR zasahovala NAKA. Zadržať mali jednu osobu
Zdielať na

Na Generálnom riaditeľstve železníc SR zasahovala NAKA. Zadržať mali jednu osobu

BRATISLAVA / Na Generálnom riaditeľstve železníc Slovenskej republiky na Klemensovej ulici v Starom Meste od dnešného štvrtkového (03. 08.) rána zasahovala NAKA. Podľa našich informácií by sa zásah mal týkať verejného obstarávania. Zadržaný by mal byť riaditeľ odboru prevádzkového manažmentu Róbert Borčina.

Policajný zákrok trval od ôsmej rána. 30 policajtov zasahuje na 2. poschodí budovy a zamerali sa na dokumenty a súbory v počítačoch, ale aj na rôzne spisy. "Železnice SR poskytujú maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ŽSR. 

"Môžeme potvrdiť, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonávajú zaisťovacie úkony vo veci podozrenia z ekonomickej trestnej činnosti. Vzhľadom na prebiehajúce úkony v tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o verejné obstarávanie v oblasti tovarov, a to koľají, výhybiek, kamenív atď. Zadržaný by mal byť riaditeľ odboru prevádzkového manažmentu Róbert Borčina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy