Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Muž útočil na skupinku žien a detí, pričom rozprašoval agresívnu chemikáliu
Zdielať na

Muž útočil na skupinku žien a detí, pričom rozprašoval agresívnu chemikáliu

DUNAJSKÁ STREDA / Nevyberaným slovníkom útočil muž v Dunajskej Strede na skupinku žien a detí, pričom striekal agresívnu látku, ktorá im spôsobila bolestivé rany na koži. Policajti prípad riešia ako prečin výtržníctva.

V parčíku v centre mesta sa stretávali pravidelne ženy a ich deti

Ženy klebetili na schodíkoch a deti sa zatiaľ zahrali na trávniku. "Išla som do obchodu a stretla som sa s kamarátkami. Sadli sme si a hneď sme pocítili štípanie. Hovorím im, baby, tu je niečo rozliate alebo na nás niečo lezie," opísala poškodená Monika.

Po 15 minútach všetci utekali domov pod sprchu. Bolesť neprestávala ani po niekoľkých dňoch. Ani kožný lekár nevedel určiť, z čoho vznikli ich rany.

Jedna zo žien, ktorá tam býva, si spomenula, že v nedeľu videla na mieste muža oblečeného v ochrannom odeve, ktorý postrekoval miesta, kde na druhý deň sedeli. "Povedali sme si, že to bol asi niekto z mesta a že kvôli bezdomovcom dezinfikujú to miesto. Ale aj tak mali vyložiť nejakú tabuľu, že sa tam nemá sedieť," priblížila Monika.

Muž sa v parku objavil opäť

O tri dni na to sa ale na mieste opäť zjavil muž, ktorý opäť niečo striekal na verejnom priestranstve. "Už nemal na sebe ochranný odev. Kamarátka sa ho pýtala, čo strieka a či vie, že ublížil 10 dospelým a 3 deťom. Muž jej len zakričal: ešte sa pozriem, či som dosť postreku rozstriekal na vás, vy smradľaví cigáni. Je vás toľko ako mravcov a nevládzete zdochnúť, nedá sa tadeto prejsť, taký cigánsky smrad tu je," opísala situáciu Monika.

Šokovaná žena si ho chcela odfotiť, aby jeho tvár ukázala policajtom, ale muž na ňu zaútočil. "Postriekal ju kaserom. V blízkom obchode jej dali vodu, aby sa umyla a zavolala záchranku. To bolo vo štvrtok, o tretej sme už boli na polícii. Odfotili si naše rany, ale odvtedy sa vôbec nič nedialo," uviedla Monika. "Polícia v Dunajskej Strede začala vo veci trestné stíhanie pre prečin výtržníctva obhliadkou miesta činu a výsluchom napadnutej ženy," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Podľa ženy deti veľmi trpia

Škrabú sa a dvojročné dievčatko dostalo aj horúčku. "Po vykonaní prvotných úkonov, ustálení právnej kvalifikácie bolo rozhodnuté o postúpení veci príslušnému útvaru Prezídia Policajného zboru z dôvodu, že skutok bol spáchaný z osobitného motívu," priblížila Antalová.

Priestor hasiči vyumývali. Muž neznámu agresívnu látku striekal na verejnom priestranstve cielene pre skupinu rómskych žien a detí, ktoré tam pravidelne trávia čas. "Teraz mám strach ísť do mesta. Aj syn sa vypytuje, prečo to urobil, lebo sme Rómovia? Čo mu mám na to povedať, teraz ide do škôlky," povedala Monika.

"V tejto chvíli môžeme len potvrdiť, že prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru. Výsledky vzoriek prípravku, ktoré polícia na mieste odobrala, ešte nie sú známe.

Súvisiace články