Polojasno
21°
Bratislava
Dráma v Pezinku. Žena sa zabarikádovala v byte a kričala, že ho vyhodí do luftu
Zdielať na

Dráma v Pezinku. Žena sa zabarikádovala v byte a kričala, že ho vyhodí do luftu

PEZINOK / Z okna vylievala moč s výkalmi a vykrikovala, že bytovku vyhodí do vzduchu. Dokonca sa v byte zabarikádovala. Pezinčania zažili noc, na ktorú tak ľahko nezabudnú. V strachu ich evakuovali a na ulici strávili takmer celú noc. Žena, ktorá ich vraj roky terorizovala, nakoniec z bytu odišla v sprievode ozbrojeného komanda.

Takýto budíček mali majitelia bytov. Bytovku obsadili desiatky policajtov. Nechýbali ozbrojení kukláči, vyjednávač, pyrotechnici či psovodi. Žena nechcela nikomu otvoriť dvere, a to ani policajtom, ani hasičom. K osobe do bytu sa snažili dostať aj pomocou hasičského rebríka. Vstup do bytu mala zabarikádovať nábytkom a vecami z domu. Odohrávalo sa to niekoľko hodín.

Susedia na ňu zavolali policajtov, pretože z okna vylievala nazbieraný moč a fekálie. Policajnej hliadke nechcela otvoriť. Kristína začala vykrikovať, že ak jej nedajú pokoj, bytovku odpáli. "O pol 11 prišli, všetkých vyháňali von z izieb na ulicu," povedal sused. Podľa informácií TV JOJ mala Kristína v byte litre chemikálií a dokonca aj provizórne laboratórium. V izbách jej našli aj 16 serverov. Tie hučali tak, že susedia nevedeli spávať. "Má taký zaprataný byt, že sa nedostala ani na WC, ani do kúpeľne, ani nikde," dodal sused.

Z bytu sa pravidelne ozýval hukot z motorovej píly, kosačky či cirkuláru. Ak prišla do konfliktu so susedmi, tak im podpálila rohožky pred dverami. Domáci vraj zažívali teror pravidelne. Posledné týždne sa to ale stupňovalo. Byt mala komplet zaprataný a šíril sa z neho neznesiteľný smrad. Po asi 5 hodinách jej kukláči vyrazili dvere a z bytu ju vytiahli. Skončila rovno v sanitke. Tá ju odviezla na psychiatriu, v ktorej bola už aj v minulosti. "Aj keď ju odviezli, ešte pyrotechnik to musel pozrieť, aby sme mohli ísť o pol 4 ráno do bytu," informovali susedia.

"Môžeme potvrdiť, že v nočných hodinách z piatka na sobotu bol vykonaný služobný zákrok – vniknutie do vnútorných priestorov jedného z bytov na Moyzesovej ulici v Pezinku. Zákrok bol realizovaný viacerými útvarmi v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, pričom zúčastnený bol aj policajný vyjednávač," uviedol hovorca Polície SR Michal Szeiff. Dôvodom zákroku bolo podľa polície oznámenie obyvateľa bytovky, týkajúce sa podozrenia z úniku chemických látok a možného vzniku požiaru. Jedna osoba bola prevezená privolanou zdravotníckou pomocou do priestorov zdravotníckeho zariadenia.

"Počas služobného zákroku bola vykonaná aj evakuácia obyvateľov konkrétneho bytového domu. V súvislosti s touto udalosťou bolo zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovoleného ozbrojovania v súbehu s trestným činom všeobecného ohrozenia, obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo," dodal hovorca. To, či Kristínu vôbec obvinia bude záležať od odborníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy