Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Samovrah na moste. Muža po skoku ako prví ratovali policajti
Zdielať na

Samovrah na moste. Muža po skoku ako prví ratovali policajti

ŠINTAVA / Svoju ťažkú životnú situáciu sa rozhodol ukončiť skokom z mosta v Šintave. 38-ročný muž sa po páde ťažko zranil a skončil v nemocnici. Ako prví boli pri ňom policajti.

Podľa svedkov, ktorí muža stojaceho na moste ponad rieku Váh videli, tam mal stáť aj vyše hodiny. O zábradlie mal opretý bicykel a na sebe mal prehodenú bledú deku. Neprekážalo mu, že prší, len mal podľa ich slov pozerať dole. K mostu preto privolali policajtov. Aj napriek tomu, že na moste boli za niekoľko minúť, v rozhodnutí skočiť mu už zabrániť nedokázali. Boli totiž od neho ešte ďaleko.

Okolo deviatej hodiny večer sa 38-ročný muž rozhodol, že skočí. Preliezol zábradlie a z výšky asi 7 metrov skočil dolu. "Policajti začali mužovi okamžite poskytovať prvú pomoc, komunikovali s ním a pomáhali mu až do príchodu privolaných záchranárov," priblížila Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

38-ročný Dušan si našťastie nevybral miesto nad riekou Váh, kde je silný prúd, ale o pár metrov ďalej, kde pod mostom vedie poľná cesta. "Muž utrpel viaceré poranenia. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Podľa informácií TV JOJ si mal pri páde ťažko poraniť dolnú časť tela. Podľa slov lekárov mal obrovské šťastie. Aktuálne je hospitalizovaný v galantskej nemocnici, kde je pod neustálym dohľadom zdravotníkov. Je stabilizovaný a mimo ohrozenia života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy