Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vlak zrazil muža, ktorý sa pohyboval v koľajisku. Doplatil na to vlastným životom
Zdielať na

Vlak zrazil muža, ktorý sa pohyboval v koľajisku. Doplatil na to vlastným životom

PREŠOV / V Prešove na Levočskej ulici zrazil vlak smerujúci do Košíc muža, doprava na trati bola prerušená a nahradená náhradnou autobusovou dopravou. Vlaky v úseku Prešov - Veľký Šariš začali podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko opäť premávať krátko pred poludním.

Stalo sa to asi dvesto metrov od frekventovaného železničného priecestia. Rušňovodič spozoroval staršieho muža v koľajisku. Vlak zostal po zrážke stáť na koľaji. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že v dôsledku nehody došlo k usmrteniu osoby mužského pohlavia. Cestujúci z osobného vlaku neutrpeli žiadne zranenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik doplnil, že udalosť preveruje hliadka železničnej polície.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová pre TASR priblížila, že k nehode došlo o 9.40 h a zrazená osoba sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. "Na mieste nehodovej udalosti prebieha vyšetrovanie," podotkla. Nehodová udalosť spôsobila podľa jej slov meškanie štyroch vlakov v trvaní od 19 do 110 minút. Päť vlakov bolo v čase odstraňovania udalosti odrieknutých. 

Okolnosti tragédie nie sú známe. Preveruje ich polícia. A to aj to vrátane verzií, či to nebola nešťastná náhoda človeka, ktorý si chcel skrátiť cestu cez železničnú trať, alebo je za tým nešťastná osobná tragédia. Medzi dvoma priecestiami je aj miesto, kadiaľ si miestni ľudia krátia cestu cez koľaj. Či ju chcel využiť aj 82-ročný je predmetom vyšetrovania

Súvisiace články

Najčítanejšie správy