Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dva psíky zostali bez jedla a pitia priviazané o auto. Reakcia majiteľky šokovala
Zdielať na

Dva psíky zostali bez jedla a pitia priviazané o auto. Reakcia majiteľky šokovala

BRATISLAVA / Nechutný pohľad sa naskytol návštevníkom nákupného centra v Bratislave. Dva psíky zostali niekoľko hodín v rozhorúčenom podzemnom parkovisku. Boli bez jedla a pitia priviazané o auto. Predchádzala tomu séria ďalších bizarností. Reakcia majiteľky šokovala aj policajtov.

Zhruba jeden a pol ročná stafordica a trojmesačný staford ostali v podzemnom parkovisku zviazané k autu. Teplota vzduchu bola vysoká a pod nimi sa nachádzala kaluž moču. "Najprv som si myslela, že majiteľ/majiteľka šla len niečo kúpiť," uviedla okoloidúca. Približne po hodine a pol sa k svojmu autu okoloidúca vrátila. "Tí psíci boli bez vody, apatickí. Teplota vzduchu je tu podľa mňa 40 stupňov takže tie psy tam nemôžu byť," dodala okoloidúca. 

Policajti po príchode telefonicky kontaktovali majiteľku auta. Tá ich odbila so slovami, že nemá čas. "Psíci sú tu takmer 5 hodín, keďže majiteľka hovorí, že o nich vie," doplnila okoloidúca. Na miesto tak smerovala Sloboda zvierat, ktorá psíkov odchytila. So samotnou majiteľkou majú viaceré skúsenosti.

V rovnaký deň boli privolaní na parkovisko iného nákupného centra, kde boli priviazaní o stĺp. "Kolega prišiel, chcel ich odobrať ale vtedy prišla údajná majiteľka, ktorá atakovala nášho kolegu, hádzala doňho predmety, bola veľmi vulgárna. Kolega keďže videl, že majú majiteľa, odišiel," objasnila Pavla Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat v Bratislave. "Predpoludním sme na linke 159 prijali oznam o dvoch psoch, ktorí mali byť dlhšie priviazaní bez prítomnosti majiteľa na Starých Gruntoch. V čase príchodu hliadky sa však pri nich nachádzala ich majiteľka. Policajti sa s ňou snažili komunikovať, avšak komunikáciu odmietala a mala mať agresívne prejavy," ozrejmila Barbora Krajčovičová, hovorkyňa mestskej polície v Bratislave.

To však nebolo všetko. Deň pred samotným incidentom mala majiteľka psíkov konflikt s mestskými policajtmi počas toho, ako prišla na Slobodu zvierat požiadať o začipovanie psíkov. Podľa informácii TV JOJ jazdila v protismere. Po zastavení najskôr chcela uhradiť pokutu, no následne sa v aute zamkla a dokonca chcela policajtov napadnúť.

Podarilo sa nám získať kontakt na ženu, ktorá sa k psíkom prihlásila na telefonát ani SMS však nereagovala. Psíkovia tak aktuálne trávia čas v útulku. "Vzhľadom na to, že nie sú registrovaní. Jeden pes má čip, ale tento čip nie je registrovaný, druhý pes nemá čip, nevieme kontaktovať majiteľa, takže prechádzajú klasickým procesom karantény," doplnila Dugovičová. 

V prípade, že by majiteľka preukázala, že psi sú jej, zaplatila by pokutu regionálnej veterinárnej správe a náklady útulku a psy by sa tak opäť mohli dostať do jej opatery.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy