Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Mimoriadna správa: Pri tragickej nehode v Bratislave zomrel bývalý štátny tajomník
Zdielať na

Mimoriadna správa: Pri tragickej nehode v Bratislave zomrel bývalý štátny tajomník

BRATISLAVA / K tragickej nehode došlo v pondelok (31. júla) v doobedňajších hodinách na Búdkovej ulici, neďaleko Horského parku v Bratislave. Zrazilo sa tam osobné auto s motorkárom, ktorý pri nehode prišiel o život. Podľa informácií TV JOJ 24 išlo o vedca a bývalého štátneho tajomníka Ministerstva investícií regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky (MIRRI SR) Dušana Veliča.

Polícia informovala, že k zrážke auta a motorky došlo pri vychádzaní auta z parkoviska na hlavnú cestu. Dychová skúška u 42-ročného vodiča auta alkohol nepreukázala. "Okolnosti a presné príčiny dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania," uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave Jana Šimunková. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc zranenému mužovi. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS. Podľa informácií TV JOJ sa Velič pokúsil vyhnúť stretu s autom, v ktorom sedel muž s malým dieťaťom. Počas uhýbacieho manévru sa o auto oškrel, dostal šmyk a vrazil do betónových kvetináčov na druhej strane cesty. "Vodič motocykla utrpel závažné poranenia hrudníka nezlučiteľné so životom. Ich rozsah určí až nariadená pitva," uviedol obhliadajúci lekár Martin Balko.

Dušan Velič na ministerstve pôsobil v čase, keď ho viedla Veronika Remišová. Rovnako bol aj v strane Za ľudí. V predčasných parlamentných voľbách bol na kandidátke strany OĽaNO a priatelia v rámci koalície so Za ľudí na 145. mieste. Dušan Velič bol aktívny aj na sociálnych sieťach. Len pár minút pred tragickou nehodou pribudol na jeho profile predvolebný príspevok.

Zdroj: TV JOJ

Súvisiace články