Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Bratislave sa poľuje z paneláku: Susedia pred vchodom našli úlovok
Zdielať na

V Bratislave sa poľuje z paneláku: Susedia pred vchodom našli úlovok

BRATISLAVA / V Ružinove niekto strieľa z bytovky. Tamojší obyvatelia majú obavy. Na chodníku našli aj postreleného vtáka. Vzhľadom na to, že streľba sa opakuje, na páchateľa podali trestné oznámenie.

V Bratislave v ranných hodinách niekto strieľa na vtáky v korunách stromov. "V podstate na dennom poriadku tu niekto strieľa veľkou rážou do voľného priestoru. Je tu detské ihrisko a kúpalisko," uviedol obyvateľ bytovky. Pár minút pred výstrelom prešiel človek. Niektorí ľudia si zaznamenali deň a hodinu, kedy počuli streľbu. "Stále to isté. Skoro ráno, v soboty, nedele, cez týždeň, aby to ľudí budilo. Niekedy aj viackrát za sebou," dodal obyvateľ. 

Ľudia sú znepokojení. Nevedia, kto to robí a na akom poschodí. Pred vchodom do obytného domu jeden obyvateľ našiel zraneného vtáka. "Zverolekárka našla projektil, tým pádom bola povinná to ohlásiť environmentálnej polícii. Environmentálna polícia má kontaktovala. Polícia urobila nejaké úkony, prešiel nejaký mesiac, ale sme sa nedopracovali k výsledku," opísal prípad obyvateľ Pavel.

Trestnému činu sa strelec vyhol

Podľa hovorkyne bol usmrtený jeden chránený živočích holub hrivnák, ktorého spoločenská hodnote je 1000 eur. Keďže to neprekročilo sumu 2660 eur enviropolícia to nemôže vyšetrovať ako trestný čin. "Vec neprevzal odbor nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality nakoľko ide o priestupok v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny," dodal.

Keďže streľba pokračovala, ľudia o pomoc požiadali políciu. "Bola v skorých ranných hodinách vykonávaná hliadková činnosť policajtami Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava 2. V čase, keď tam bola hliadka nebola zaznamenaná žiadna streľba," uviedla Silvia Šimková, hovorkyňa polície v Bratislave. Na strelca bolo podané trestné oznámenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy