Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Žena, ktorú zaživa podpálil jej priateľ, podľa informácií TV JOJ zraneniam v nemocnici podľahla
Zdielať na

Žena, ktorú zaživa podpálil jej priateľ, podľa informácií TV JOJ zraneniam v nemocnici podľahla

BRATISLAVA / 38-ročná žena podľa informácií TV JOJ vo štvrtok 27. júla v nemocnici zomrela. Ohavného činu sa mal jej priateľ dopustiť zo soboty na nedeľu. Žena ležala v Rači niekoľko hodín vo veľkých bolestiach, ktoré jej spôsobil požiar. Pomoc jej bola privolaná až 12 hodín po tom, čo na jej tele vzbĺkli plamene.

Šokujúci prípad sa stal cez víkend v Rači. Po polnoci zo soboty na nedeľu mal podpáliť 38-ročnú ženu jej priateľ. Horela nielen jedna miestnosť na 1. poschodí, ale aj porast pred opustenou budovou. Pomoc jej bola privolaná až 12 hodín po tom, čo na jej tele vzbĺkli plamene.

V opustenej budove prespávajú ľudia bez domova. Hasiči vylučujú možnosť, že by si ju počas zásahu nevšimli. "V čase zásahu hasičov na mieste nebola nájdená žiadna osoba," informoval Štefan Koči, Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Faktom je, že jej bola privolaná pomoc, a to až o jednej popoludní na nasledujúci deň. V čase telefonátu s operátorom bola pri vedomí, a to až dovtedy než ju zdravotnícky tím uviedol do umelého spánku. Lekári aj napriek ich snahe dávali žene malé šance na prežitie. Zlyhávali jej viaceré orgány.

Podľa dobre informovaného zdroja TV JOJ 38-ročná žena vo štvrtok poobede podľahla svojim zraneniam v ružinovskej nemocnici. V auguste mala mať 39 rokov. "V predmetnej bol zadržaný páchateľ, ktorému bolo vznesené obvinenie a aktuálne sa nachádza vo väzbe," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, právna kvalifikácia skutku sa však po jej úmrtí bude meniť. Vzhľadom na citlivosť prípadu sa polícia nechce bližšie vyjadrovať k danej udalosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy