Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Žena horela zaživa. Pomoc prišla až 12 hodín po tom, čo na jej tele vzbĺkli plamene
Zdielať na

Žena horela zaživa. Pomoc prišla až 12 hodín po tom, čo na jej tele vzbĺkli plamene

BRATISLAVA / 38-ročná žena ležala v Rači niekoľko hodín vo veľkých bolestiach, ktoré jej spôsobil požiar. Hrôzostrašného činu sa mal dopustiť jej priateľ, ktorý ju mal podľa zistení TV JOJ podpáliť. Momentálne je v nemocnici, no jej šance na záchranu nie sú veľké.

38-ročná žena sa cez víkend nachádzala v opustenej budove v Rači, kde prespávajú ľudia bez domova. Okolo polnoci zo soboty na nedeľu ju mal podpáliť jej priateľ, dôvod jeho činu je zatiaľ neznámy. Prípad však nesie ešte niekoľko ďalších otáznikov.

Na mieste okrem porastu horela i jedna miestnosť na 1. poschodí. Pomoc jej bola privolaná až 12 hodín po tom, čo na jej tele vzbĺkli plamene. Hasiči vylučujú možnosť, že by si ju počas zásahu nevšimli.

"Hasiči požiar zlikvidovali prostredníctvom 2 prúdov vody. Následne vykonali kontrolu aj 2. poschodia, kde neboli nájdené žiadne ďalšie ohniská. V čase zásahu hasičov na mieste nebola nájdená žiadna ďalšia osoba," vyjadril sa Štefan Koči, hovorca HaZZ v Bratislave.

Kde sa žena mala nachádzať v čase požiaru a či bola schopná ujsť preč a opäť sa vrátiť na miesto udalosti je predmetom vyšetrovania. Faktom je, že utrpela značné popáleniny na vyše 50 percentách tela.

"Na tiesňovej linke 155 nás kontaktovala polícia s tým, že pomoc potrebuje popálená žena. Vyslali sme k nej hneď záchranárov," avizovala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. ,Záchranári ženu previezli do ružinovskej nemocnice. Jej stav je momentálne veľmi vážny, zlyhávajú jej nielen nadobličky či obličky, ale aj dýchací systém.

"V nedeľu k nám bola privezená pacientka s rozsiahlymi popáleninami po celom tele. Aktuálne je v umelom spánku, ale záchranári robia všetko pre jej záchranu," informovala hovorkyňa UNB v Bratislave Eva Kliská. Nie je vylúčené, že polícia už vypočula svedka, ktorý po požiari žene privolal pomoc a či to nie je práve on, kto jej mal aj ublížiť.

"Vzhľadom na v súčasnej dobe prebiehajúce vyšetrovanie, ktorým sa intenzívne zaoberajú policajti III. bratislavského okresu, akékoľvek bližšie informácie k tomuto prípadu nie je možné poskytnúť," dodal Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, právna kvalifikácia skutku sa však môže ešte zmeniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy