Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chcela, aby sa jej syn stal obecným poslancom, tak mu pripočítala "pár hlasov" navyše
Zdielať na

Chcela, aby sa jej syn stal obecným poslancom, tak mu pripočítala "pár hlasov" navyše

KALNÁ ROZTOKA / Žena tak veľmi chcela, aby sa jej syn stal obecným poslancom, že sa neváhala dopustiť trestného činu. Bola členkou volebnej komisie pri posledných komunálnych voľbách a synovi pripočítala vyše 40 falošných hlasov.

Zo začiatku nik nevedel, či išlo o chybu, nepozornosť alebo úmysel

Vyšetrovatelia NAKA mali po posledných komunálnych voľbách na stole dovedna 36 podozrení z volebnej korupcie a ovplyvňovania výsledkov volieb. Jeden z podnetov prišiel aj z obce Kalná Roztoka. Starosta vtedy netajil sklamanie. "Bolo mi oznámené, že tu bol pokus o ovplyvňovanie kandidátov na poslancov. Komisia dala podnet na komisiu," uviedol Ján Hakulin, starosta obce Kalná Roztoka.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb.

Synovi mala pripočítať približne 40 hlasov, aby sa dostal do obecného zastupiteľstva

Ten ale napokon aj tak nemal dostatočný počet hlasov. Mama sa však namočila do poriadnych problémov a v súčasnosti už čelí obvineniu. "V uvedenej veci bolo uznesením vyšetrovateľa vznesené obvinenie členke volebnej komisie pre prečin marenia prípravy a priebehu volieb a referenda," informoval vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

Prípad nechcela komentovať ani predsedníčka volebnej komisie, ani obvinená žena. "Nakoľko sa v uvedenej veci po vznesení obvinenia vykonávajú úkony trestného konania, bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uzavrel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy