Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vypukol požiar v Malých Karpatoch, hasiči museli bojovať s ťažším terénom
Zdielať na

Vypukol požiar v Malých Karpatoch, hasiči museli bojovať s ťažším terénom

MALÉ KARPATY / V pohorí Malých Karpát vypukol v noci 24. 7. požiar. Informovali o tom obyvatelia v miestnych skupinách.

O požiari informoval aj Dobrovoľný hasičský zbor Bratislava-Rača na sociálnej sieti. V noci sa k situácii vyjadril aj Michal Vlček, starosta Vajnor. “Záchranné zložky zasahujú v oblasti Karpát kúsok od Bieleho kríža, kde vypukol požiar zatiaľ z neznámych príčin,” uviedol starosta na sociálnej sieti. 

Podľa starostu sa hasičom okolo jednej hodiny podarilo dostať situáciu pod kontrolu. Hasiči však zostávajú stále na miest a budú niekoľko hodín ešte všetko sledovať.

Viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahovalo v noci pri požiari lesa na vrchu Veľký Javorník v katastri obce Svätý Jur v okrese Pezinok. Požiar bol ohlásený krátko pred 22.30 hod. a rýchlo sa rozšíril na plochu s rozmermi 500 x 300 metrov, potvrdila Katarína Križanová, hovorkyňa HaZZ.

"Požiarisko bolo rozdelené na dva zásahové úseky, pričom zásah hasičov komplikoval silný vietor, suché prostredie a ťažko prístupný terén. Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať krátko po 02.30 hod. Hasiči na mieste udalosti naďalej pracujú, vykonávajú hasiace práce, vyhľadávajú a dohášajú lokálne ohniská," dodala Katarína Križanová.

"Na mieste zasahovalo viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar zasiahol plochu s rozlohou asi 10 hektárov. Príčinou vzniku požiaru bolo cudzie zavinenie," uviedol hovorca HaZZ Bratislava Štefan Koči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy