Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ženu mal znásilniť pred očami jej mamy. Násilník je znova na slobode
Zdielať na

Ženu mal znásilniť pred očami jej mamy. Násilník je znova na slobode

HUMENNÉ / 52-ročnú ženu mal znásilniť mladý muž pred očami jej ťažko chorej mamy. Do ich domu sa vkradol v noci, keď všetci spali. Polícia mladíka obvinila zo zločinu znásilnenia a porušovania domovej slobody a sudkyňa Okresného súdu v Humennom ho vzala do väzby. V týchto dňoch je ale násilník znova na slobode.

Stalo sa to pred zrakom jej ťažko chorej a nevládnej matky. 52-ročná žena tvrdí, že mladý muž vošiel do domu v noci. Detaily skutku nie je vhodné zverejňovať.

Rodina obvineného mladíka tvrdí, že to bolo dobrovoľné a znásilnenie odmietajú. Polícia ho však zo zločinu znásilnenie obvinila a na krku má aj trestný čin porušovania domovej slobody.

Sudkyňa ho vlani v novembri poslala do väzby z dôvodu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať.

Obvinený muž je ale v týchto dňoch znova na slobode

Nad jeho správaním bude mať dohľad probačný a mediačný úradníka. "Obvinenému ďalej súd uložil obmedzenie spočívajúce v zákaze úmyselne sa priblížiť k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Taktiež sa nesmie vzdialiť z miesta pobytu a má zakázané požívať alkoholické nápoje a iné omamné látky. "V tejto súvislosti bola obvinenému uložená povinnosť podrobiť sa kontrole na prítomnosť omamných a psychotropných látok," doplnila Petrufová.

52-ročná žena hovorí, že páchateľ je vo veku jej detí a podľa nej boli za jeho správaním práve omamné látky, čo tvrdila od začiatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy