Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragický koniec manželstva. Vyšetrovanie vraždy pri Michalovciach je ukončené
Zdielať na

Tragický koniec manželstva. Vyšetrovanie vraždy pri Michalovciach je ukončené

VEĽKÉ SLEMENCE / Tragický koniec manželstva po 34 rokoch spoločného života. Vrahom 51-ročnej Márie má byť podľa polície jej 53-ročný partner František. Brutálny čin sa stal koncom marca v dedine Veľké Slemence v okrese Michalovce.

Polícia zadržala manžela nebohej priamo na mieste činu. Od začiatku bol hlavným podozrivým z vraždy. "Vyšetrovanie tohto obzvlášť závažného zločinu vraždy krajský policajný vyšetrovateľ v týchto dňoch ukončil návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Manželov videli naposledy spolu v bare, ktorý prevádzkovala zavraždená Mária. Nikto z návštevníkov si nevšimol ich vzájomnú hádku alebo konflikt. "Komunikovali medzi sebou. Nikto nevidel, žeby mali medzi sebou nejaké problémy," ​uviedol Ľudovít Tóth, starosta obce Veľké Slemence.

Keď dvojica prišla domov, tak medzi nimi došlo k vzájomnej výmene názorov. František po chvíli siahol po kuchynskom noži a rozhodol sa usmrtiť svoju partnerku. "V jednej z miestností rodinného domu bodol do oblasti hrudníka vtedy 51-ročnú ženu. Tá utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla," priblížila Ivanová.

​Útočníkovi ihneď po čine namerali v krvi 1,77 promile alkoholu. Motívom vraždy mali byť vzťahové problémy. Bývalý rušňovodič je od rodinnej tragédie vo väzbe a čoskoro by sa mal postaviť pred súd. "Nikomu neublížil ani slovom. Nevieme si vysvetliť, prečo sa stalo to, čo sa stalo," uviedol Tóth. "V prípade dokázania viny, hrozí mužovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy