Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zlodeji nezaháľajú ani počas dovoleniek. V tomto meste vykrádajú pivnice
Zdielať na

Zlodeji nezaháľajú ani počas dovoleniek. V tomto meste vykrádajú pivnice

PRIEVIDZA / Aj počas dovolenkovej sezóny sú zlodeji aktívni. Svoje o tom vedia ľudia v Prievidzi. Práve v týchto dňoch vykrádali na viacerých miestach. Doslova magnetom sú pre nich najmä pivnice.

Jeho syn meria viac ako 2 metre. Bicykel mu preto vyrobili na mieru. V priebehu noci oň ale prišiel. "Bol to presne vyrobený bicykel na mieru. Ráno boli vylomené dvere a bicykel bol preč," povedal okradnutý Miroslav Šimko.

Prievidzskí mestskí policajti varujú. Počet vlámaní do pivníc v tomto období výrazne narástol. "Registrujeme zvýšený počet vlámaní do pivníc," potvrdil Vít Zajac, Mestská polícia Prievidza. V niektorých panelákoch zlodeji dokážu vylomiť aj niekoľko pivníc za noc. Dôvodom je často minimálne zabezpečenie.

Do klasickej panelákovej pivnice sa zlodej dokáže dostať v priebehu niekoľkých sekúnd. Základom je podľa mestských policajtov uzamykať vchod, spoločné priestory, prípadne namontovať kamerový systém. Klasické drevené pivničné konštrukcie odporúčajú vymeniť za kovové.

"Celé tie steny sa nahradia pevnou oceľovou konštrukciou s riadnym uzamknutím. Celé sa to chytí do stropu, podlahy aj do stien," priblížil Jozef Adame, odborník na bezpečnosť. "Kombinácia toho celého môže pomôcť k tomu, aby sme to eliminovali," doplnil Zajac.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy