Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cyklistika v Tatrách sa pre muža skončila tragicky: Mohol za to alkohol?
Zdielať na

Cyklistika v Tatrách sa pre muža skončila tragicky: Mohol za to alkohol?

VYSOKÉ TATRY / Polícia vyšetruje tragický pád poľského cyklistu vo Vysokých Tatrách. V prípade začala trestné stíhanie. Informoval o tom krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik s tým, že 37-ročný muž zahynul počas jazdy zo Sliezskeho domu v nedeľu (16. júla) popoludní.

"Nebohý šiel na bicykli po ceste smerom na obec Tatranská Polianka. V pravotočivej zákrute prešiel s bicyklom pri brzdení do protismeru a zišiel mimo cesty vľavo v smere svojej jazdy. Následne narazil bicyklom do kríkového porastu a svojím telom do kosodreviny. Pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol," priblížil hovorca. Dodal, že za ním idúci 44-ročný poľský cyklista pri prejazde rovnakej zákruty, zišiel pri brzdení mimo vozovky a s bicyklom taktiež narazil do kríkov. Pri páde ale utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo len jednorazové ošetrenie.

"Pri dychovej skúške na alkohol mu bola v dychu nameraná hodnota viac ako jedno promile. U nebohého bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri pitve," dodal Džobanik. Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody vyšetrujú popradskí dopravní policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy