Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V súvislosti s tragédiou, pri ktorej zomreli 2 cyklisti, začala polícia trestné stíhanie
Zdielať na

V súvislosti s tragédiou, pri ktorej zomreli 2 cyklisti, začala polícia trestné stíhanie

ÁBELOVÁ / Pochybili cyklisti alebo vodič? Na sociálnych sieťach ľudia stále diskutujú o nedeľnej obrovskej tragédii. Zrážka auta s dvomi cyklistami mala fatálne následky. Dvaja muži z Maďarska vo veku 53 a 41 rokov po kolízii s autom zomreli na mieste. Už je známe aj to, či bol vodič pod vplyvom drog.

V súvislosti s nedeľňajšou (16. 7.) dopravnou nehodou pri Ábelovej v okrese Lučenec, pri ktorej prišli o život dvaja cyklisti, začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici. "Dnes vieme potvrdiť informáciu, že alkohol ani iné omamné a psychotropné látky u vodiča prítomné v čase nehody neboli. Do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru cestnej dopravy, ako aj znalci z odboru zdravotníctva," priblížila polícia s tým, že presná príčina, ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a skúmania.

​ K tragickej dopravnej nehode pri Ábelovej došlo v nedeľu (16. 7.) popoludní. Osobné auto, ktoré viedol 34-ročný vodič, narazilo do dvojice cyklistov z Maďarska vo veku 53 a 41 rokov. Obaja cyklisti utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy