Skoro jasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Tragédia na koľajniciach: Zrážka s vlakom si vyžiadala mladý život
Zdielať na

Tragédia na koľajniciach: Zrážka s vlakom si vyžiadala mladý život

ZVOLEN / Pri Zvolene zachytil vlak 34-ročného muža. Zrážku nemal šancu prežil. Vo vlaku sedeli rodiny s malými deťmi, ktoré sa vracali z výletov. Cestujúci vyviazli bez zranení.

​Tragédia narušila pokojný večer. Ľudia zo záhradkárskej osady na okraji Zvolena počuli trúbenie vlaku a škrípanie bŕzd. Na trati sa objavil muž a rušňovodič prichádzajúce vlaku si ho všimol tesne za zákrutou. "Rušňovodič aj napriek brzde nedokázal zrážke zabrániť. Muž zraneniam na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Našiel sa iba telefón

Na mieste sa nenašli osobné veci ani doklady, iba mobilný telefón. Obeťou zrážky sa pravdepodobne stal 34-ročný Zvolenčan. Išlo o vlak na trase Banská Bystrica - Zvolen. Sedeli tam prevažne rodiny s deťmi, ktoré sa vracali z kúpaliska na Sliači, našťastie sa nikto z nich nezranil. Hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Ria Feik Achbergerová uviedla, že nehoda spôsobila meškanie ôsmich vlakov do 102 minút a bola zabezpečená náhradná autobusová doprava. Či išlo v tomto prípade o nešťastnú náhodu alebo  konal muž úmyselne budú zisťovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy