Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matku tyranku, ktorá bila svoje deti a vysielala to naživo, odsúdili
Zdielať na

Matku tyranku, ktorá bila svoje deti a vysielala to naživo, odsúdili

ŠAĽA / Utopím ťa, dopichám tupým nožom, rozkopem ťa – to sú slová matky tyranky zo Šale. Žena, ktorá si vybíjala zlosť na svojich malých deťoch a všetko si pritom nahrávala na sociálnu sieť Tik Tok, spoznala svoj trest. Napriek videám, ale tvrdí, že deti miluje a nikdy im ublížiť nechcela. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloleté osoby.

Margita akúkoľvek vinu, ale odmieta. Tvrdila, že deti miluje a nikdy nedopustila, aby boli hladné či špinavé. Jej verziu potvrdili aj sociálne pracovníčky. Po videách začali kompetentní konať a deti Margite odobrali. Tá skončila najprv na psychiatrii a potom aj vo väzbe. 

Po sérii pojednávaní si Margita prišla vypočuť rozsudok. Prokurátorka jej navrhovala 7 rokov na tvrdo. Obhajca sudcu žiadal o oslobodenie a poukazoval aj na to, že žena vyrastala v detskom domove a mala ťažký život a inak komunikovať nevie. Znalci navyše na deťoch nikdy nenašli typické znaky týrania. "Z nášho pohľadu jednoznačne nebolo preukázané to samotné týranie či už fyzické alebo psychické, a to je alfa a omega tohto trestného činu," povedal obhajca Karol Nagy.

Galantský sudca jej nakoniec vymeral 3 roky väzenia s minimálnym stupňom stráženia. Na súd ju prišiel podporiť aj jej partner. Deti naďalej ostávajú v opatere štátu. "Je s nimi v pravidelnom kontakte cez videohovor a dopisujú si. Stará sa o tie deti naďalej, ako len vie, aj prostredníctvom takýchto ciest. Ako ste aj videli na pojednávaní, predložila listy, ktoré sú zasielané od detí, kde posielajú srdiečka, fotky a prejavy lásky. Určite to nie je žiaden prejav nejakého týraného dieťaťa," povedal obhajca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy