Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka tyranka pred súdom: Deti bila a vysielala to naživo na sociálnej sieti
Zdielať na

Matka tyranka pred súdom: Deti bila a vysielala to naživo na sociálnej sieti

GALANTA / Matka tyranka zo Šale sa postavila pred súd. Prokurátor ju viní, že svoje deti kopala, nadávala im a vyhrážala sa im, že ich utopí či dopichá tupým nožom. Všetko pritom vysielala naživo na sociálnej sieti. Margita priznáva, že jedného zo synov udrela, no to, že by deti pravidelne tĺkla odmieta.

Po videách začali kompetentní konať a deti Margite odobrali. Tá skončila najprv na psychiatrii a potom aj vo väzbe, v ktorej je dodnes. Práve spoza mreží ju doviezli v putách na súd v Galante. Hneď na začiatku pojednávania povedala, že jej je ľúto že na svojich malých synčekov kričala.

Na videách Margita dala dieťaťu facku či dokonca ho kopla. Ona to však odmieta. Jeden z konfliktov začal pri varení. "Išla som variť puding. On išiel na stoličku, nestihol sa rovno postaviť, on jak dal nôžku, vtedy som capla a povedala neopováž sa chytať ten cukor. On sa vtedy nejako šmykol a spadol, ale určite nie na zem a určite nemal otras mozgu," povedala Margita na súde. To, prečo vysielala tieto brutálne videá na sociálnej sieti, vysvetliť poriadne nevedela.

Znalci v posudkoch zistili, že je síce schopná vnímať realitu, no trpí okrem iného aj mentálnou poruchou. Vyrastala v zlých podmienkach. "V takých pomeroch v akých vyrastala, tak samozrejme tie nie sú pozitívne. Bolo to zhodnotené aj v rámci pojednávania, tak určite má trošku skreslený pohľad na to, ako by niektoré veci mohli byť a mali byť," povedal obhajca Karol Nagy.

Z väzenia priviedli aj jej druha, s ktorým spoločne vychovávali deti. Ten si aktuálne odpykáva trest za iné skutky. Pred súdom odmietol vypovedať. Sudca vypočul aj sociálnu pracovníčku či učiteľku zo škôlky. Obidve sa zhodli, že aj keď bola Margita občas vulgárna svoje deti mala skutočne rada. Nikdy nedopustila, aby boli hladné či špinavé.

Nevšimli si ani stopy po fyzickom násilí. "S deťmi je v kontakte pravidelne, volajú si a posielajú si listy, vzťah zostáva zachovaný," dodáva Karol Nagy. Pojednávanie bude pokračovať 15. mája a na súde sa budú prehrávať videá zo sociálnej sieti, ktoré zachytávajú detskú bitku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy