Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Cestu na dovolenku im prekazil medveď. Noc museli stráviť v aute
Zdielať na

Cestu na dovolenku im prekazil medveď. Noc museli stráviť v aute

BRUSNO / Ďalší zrazený medveď. Tentokrát skončil pod kolesami auta neďaleko Brusna. Piati Poliaci cestovali na dovolenku. V nepojazdnom aute napokon museli prespať a cesta do Talianska sa poriadne skomplikovala.

Tešili sa na dovolenku, plány im nečakane skrížil medveď. Partia Poliakov tak v noci uviazla neďaleko Brusna.

"Išli sme asi 90 km/h. Medveď zrazu vybehol, nestihol som zareagovať, zachytili sme ho prednou ľavou časťou," opísal incident vodič auta Tomáš. Uviazli v neznámom prostredí mimo mesta a netušili, čo je so zrazeným medveďom. V prvom momente mali strach vystúpiť z auta. "Báli sme sa, či tam ešte nie je nejaký medveď v okolí," dodal Tomáš. Napokon im pomoc zavolala posádka iného auta, museli však prespať v havarovanom vozidle. Zrazeného medveďa našli pár metrov od miesta nehody.

"Asi tri metre od cesty bol uhynutý trojročný samec. Mal asi 60 kí a bol to samostatný jedinec," vyjadril sa zoológ NAPANT-u Stanislav Ondruš. V ďalšej ceste do Talianska pokračovať nemohli, no dovolenkových plánov sa nevzdali.

"Vraciame sa domov a vezmeme si nové auto. Ideme do Talianska, lebo už máme zaplatené ubytovanie," povedal vodič auta. Medveďa prednedávnom videli aj na R1, aj napriek oploteniu sa dostal na cestu, kde ho zrazilo auto. No hlavný ťah na Brezno, kde sa nehoda stala, je tentoraz podľa odborníka migračným koridorom, kadiaľ zver prechádza k Hronu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy