Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prípad nezvestnej Stanislavy: Testy DNA nepotvrdili zhodu s mŕtvymi dievčatami
Zdielať na

Prípad nezvestnej Stanislavy: Testy DNA nepotvrdili zhodu s mŕtvymi dievčatami

NITRA/VERONA / Máme ďalšie informácie v prípade Stanislavy, ktorá pred 27 rokmi zmizla v talianskom meste Verona. Testy DNA nepotvrdili, že je medzi mŕtvymi ženami, ktoré našli v tom období. Prípad TV JOJ sleduje už dva roky. Na žiadosť rodiny polícia obnovila pátranie. Rodičia chcú vedieť, či je ich dcéra ešte nažive.

​Stanislava prežívala búrlivú pubertu, a preto ju rodičia umiestnili do reedukačného domova. Písal sa rok 1994 a jedného dňa sa tam v tej dobe 17-ročná tínedžerka nevrátila. Rodine sa ozvala napokon z Talianska, kam odišla aj s kamarátkou. "Ju nahovorili ešte s kamarátkou, že pôjdu do pizzerie robiť do Talianska a z tohto sa stalo úplne niečo iné," uviedla sestra nezvestnej Zuzana. Dcéra rodičom poslala dve pohľadnice a párkrát zavolala k susedom na pevnú linku. Prišiel vtedy aj list, v ktorom dopodrobna vysvetľuje, čo sa dialo. "Že sa oklamali, že je to obchod s bielym mäsom," dodala Zuzana.

Potom sa ale už neozvala. Po rokoch požiadali o obnovenie pátrania. Matke odobrali aj DNA a dlhé mesiace čakali na výsledok. "Aby sa teda vrátila domov, aby sa našla," uviedla Zuzana. Rodina povedala, že aspoň nateraz si môžu vydýchnuť. Polícia ich informovala, že testy DNA neukázali, že by sa Stanislava nachádzala medzi dievčatami, ktoré boli nájdené v tých rokoch mŕtve. Kamarátku, ktorá vtedy do Talianska so Stanislavou odišla, policajti našli. Či im poskytla relevantné informácie sme sa nedozvedeli. Polícia po Stanislave aj naďalej pátra. Rodina verí, že sa ju podarí nájsť, alebo aspoň zistia, čo sa s ňou mohlo stať. "Polícia na základe vyhláseného pátrania nezískala žiadne nové informácie," priblížila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy