Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Taliansky inšpektor polície: Sériový vrah nezvestnú Stanislavu nezabil
Zdielať na

Taliansky inšpektor polície: Sériový vrah nezvestnú Stanislavu nezabil

SLOVENSKO/TALIANSKO / Stanislava, ktorá zmizla pred 27 rokmi vo Verone, sa nestala obeťou sériového vraha. TV JOJ sa totiž podarilo skontaktovať s hlavným inšpektorom polície v talianskom meste. Po obnovenom pátraní mala rodina z Nitry informáciu, že v rokoch, keď sa ich dcéra stratila, tam vyčíňal sériový vrah a jednu obeť neidentifikovali.

Stanislava odišla ako 17-ročná do Talianska párkrát sa rodine ešte ozvala na 27 rokov o nej nikto nič nevie. Pred tromi mesiacmi sa rodina rozhodla znova požiadať o obnovenie pátrania. Podľa listu, ktorý Stanislava poslala vtedy domov rodičom mala pracovať v pizzerii no napokon musela poskytovať sexuálne služby. V tej dobe tam vyčíňal aj sériový vrah, ktorý vraždil prostitútky a priznal sa k 6 vraždám. Pri jednej z obetí, ktorú našli nevypátrali o koho ide. Pýtali sme sa preto na polícii v Taliansku či nemôže ísť o stratenú Stanislavu, ktorá zmizla v roku 1994.

"Dievča, ktoré spomínate, že nebolo identifikované, zmizlo v roku 1992, lebo fotka zavraždenej, ktorú vyfotil sériový vrah Stevanin pochádzala z tohto obdobia,"  vyjadril sa hlavný inšpektor polície vo Verone, Diego Gasparrini.

Ďalšie informácie hovoria o tom, že v meste Verona v rokoch 1999 až 2000 pôsobil pasák zo Slovenska, ktorého sledovala polícia vo Verone. Za obchod s bielym mäsom bol odsúdený a sedí v Talianskom väzení. "Čo sa týka tohto prípadu medzi dievčatami, ktoré mal páchateľ pod ochranou sa nenachádzala Stanislava Chlebcová. Oni boli všetky hluchonemé. V tomto mám úplnú istotu, lebo vyšetrovanie tohto prípadu som viedol ja," dodal Gasparrini.

Hlavný inšpektor talianskej polície zároveň upozornil aj nato, že dievča o ktoré sa zaujímame nemajú ani v pátraní. "Až do dnešného dňa nebolo oficiálne ohlásené zmiznutie Stanislavy Chlebcovej," dodal Gasparrini. Naša polícia ale tvrdí, že do medzinárodného systému údaje o zmiznutej Stanislave vložili. "Po nezvestnej osobe bola vykonaná previerka cez národnú ústredňu Sriene v Taliansku pričom bola s negatívnym výsledkom," vysvetlila Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy