Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri nehode sa zranilo dieťa, zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník
Zdielať na

Pri nehode sa zranilo dieťa, zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník

TURIEC/KYSUCE / Dve vážne nehody v piatok, 7. júla, skomplikovali premávku na Kysuciach aj v Turci. Prevrátený kamión na výjazde na diaľnicu museli najskôr vyložiť, ak ho chceli dostať na kolesá. Na Kysuciach sa pri nehode zranilo dieťa, zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

Nehoda sa stala presne na poludnie, keď sa chlapi vracali na stavbu. Išli z Kysuckého Nového Mesta smerom na obec Rudina a chceli odbočiť, keď prišiel silný náraz. Zozadu do nich nabúral šofér, ktorý v aute viezol aj 8-ročného chlapčeka. Ten zrejme nebol pripútaný.

Kým šoféra previezli do nemocnice pozemní záchranári, chlapca musel do nemocnice transportovať vrtuľník. "Posádka si priamo na mieste prevzala 8-ročné dieťa v stabilizovanom stave. S podozrením na úraz hlavy bolo prevezené do fakultnej nemocnice v Žiline," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad.

Večer sa na výjazde na diaľnicu D1 pred Vrútkami prevrátil kamión

Za volantom sedel Srb, ktorého z kabíny vytiahli hasiči. Pri nehode sa zranil, záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice. Šofér mal náklad v kamióne zle upevnený, a tak sa mu v zákrute prevážil. "Vykonali sme prekládku kamiónu, nakoľko nebol poškodený celý náklad. Museli sme tak každú jednu práčku vyložiť," priblížil Peter Slobodník, odťahová služba PMP. 

Až keď bol kamión prázdny, mohli začať s jeho vyprosťovaním. "Po preložení tovaru sme prevrátili kamión na kolesá a bude prevezený na zberné miesto," uviedol Slobodník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy