Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Varila džem a za oknom šľahali plamene. Podpaľač mal pri sebe mamu
Zdielať na

Varila džem a za oknom šľahali plamene. Podpaľač mal pri sebe mamu

ŠAŠTÍN / STRÁŽE - Členovia mestskej hliadky riešili kuriózny prípad. Na kamerových záberoch videli tvár podpaľača, ale nevedeli, kto to je. Keďže išlo o malého chlapca, obišli všetky základné školy v meste.

Členom mestskej hliadky sa podarilo zistiť, kto podpálil parapetu. "Varila som zhodou okolností džem a oheň siahal asi do metra," opísala poškodená obyvateľka mesta. Poškodená má na rodinnom dome nainštalovanú bezpečnostnú kameru. Na záberoch bolo vidno, kto to urobil. "Pani nám dala kamerové záznamy, z ktorých sme spoznali maloletého chlapca," uviedol Ľubomír Hrozen, člen mestskej hliadky v obci Šaštín-Stráže

Keďže nevedeli, ako sa volá a kde býva, rozhodli sa to zistiť dosť prácne, ale úspešne. "Navštívili sme všetky školy v okolí, kde sme vylučovacou metódou zistili a spoznali páchateľa. Išlo o maloletého chlapca," vysvetlil Peter Hrica, koordinátor mestskej hliadky.

Maloletý páchateľ ale nebol sám

"Smutné na tom celom je to, že keď to páchal, tak pritom bola jeho matka," dodal Hrica. Členovia mestskej hliadky po vypátraní páchateľa prípad odovzdali príslušníkom štátnej polície. Polícia prípad požiaru založeného maloletou osobou preverovala v súvislosti s podozrením na priestupok proti majetku.

Hovorí: "Po vykonaní potrebných úkonov policajti vec prekvalifikovali na úseku ochrany pred požiarmi. Z uvedeného dôvodu prípad odstúpili na Okresné riaditeľstvo Hasičského a Záchranného zboru v Senici," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Od hasičov zo Senice sme dostali písomné stanovisko, v ktorom uviedli, že ku požiaru neboli privolaní žiadni hasiči. Škodu majiteľka vyčíslila na 250 eur. Vzhľadom na to, že páchateľom bol maloletý a nemal ešte pätnásť rokov, podľa zákona o priestupkoch vec odložili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy