Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Pomstil sa na nevinnom zvierati. Na smrť dobodal gravidné prasnice
Zdielať na

Pomstil sa na nevinnom zvierati. Na smrť dobodal gravidné prasnice

ŠARKAN / Zamestnávateľovi sa pomstil na nevinnom zvierati. 18-ročný muž z obce Šarkan v Novozámockom okrese tvrdí, že nedostal výplatu za brigádu. A tak na smrť dobodal gravidné prasnice.

​V areáli bývalého družstva chová Ladislav ošípané už niekoľko rokov. To, čo sa mu stalo teraz, ešte nezažil.

"Pred dvomi rokmi mi tiež pichli prasa pred Veľkou Nocou, podarilo sa im ho ukradnúť. Teraz bol taký masaker opäť, na druhý deň ďalší a na tretí deň aj kolegu zbili. Zabili mi gravidnú prasnicu," povedal chovateľ Ladislav Németh.

"Gravidnú, 200-kilovú samicu svine domácej mal bodnúť niekoľkokrát, na následky čoho zviera vykrvácalo a došlo k jeho úhynu," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Policajného prezídia SR.

"10 bodných rán a rozštiepili hlavu," dodal Ladislav Németh. Na druhý deň rovnakým spôsobom dobodali ďalšiu, 140-kilogramovú samicu svine domácej. Aj tá bola gravidná, útok ľudí prežila a rovnako aj 8 malých prasiatok, ktoré sa narodili po mesiaci.

"Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Nitra obvinil 18-ročného muža z okresu Nové Zámky z trestného činu týrania zvierat," avizovala Denisa Bárdyová.

Dôvodom mal byť osobný spor s majiteľom, údajne nedostal zaplatené za brigádu. Takto sa mu chcel pomstiť, spraviť mu finančnú škodu. To, že sa pomstil na nevinných zvieratách, opomenul. "Neviem o tom. Oni vymýšľajú hocičo, prasatá sa nie takýmto spôsobom zabíjajú a ešte nie gravidné," zakončil chovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy