Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muža, ktorý sa vyhrážal prezidentke a exministrovi, obvinili
Zdielať na

Muža, ktorý sa vyhrážal prezidentke a exministrovi, obvinili

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Dôchodcu, ktorý poslal výhražné listy prezidentke a bývalému ministrovi obrany, obvinili a žiadajú pre neho väzbu. Stíhajú ho až za tri trestné činy. Pri domových prehliadkach mu zhabali zbraň a plné škatule nábojov. Po štvrtku, 29. júna, už vie, kedy sa postaví pred sudcu.

​Po staršieho muža z Dunajskej Lužnej si prišli do jeho domu policajti z NAKA ešte v utorok, 27. júna, ráno. Išlo o akciu s krycím názvom Pepíno. V dome strávili niekoľko hodín. Zaistili mu pušku, náboje ale aj počítače. Ide o bývalého poľovníka. Policajti ho vinia z toho, že prezidentke Zuzane Čaputovej a exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi poslal výhražné listy. "Rešpektujúc prezumpciu neviny, jednou zo skutočností, ktoré sa obvinenému kladú za vinu, je posielanie výhražných listov s nábojmi bez textu a vydieracích listov dvom poškodeným osobám," uviedol prokurátor.

"Išlo o zaslanie ostrého náboja do mojej poštovej schránky, boli dva prípady takéto a toto je jeden z nich. Pošta dopredu informovala o tom, že takáto podozrivá zásielka ide do mojej schránky a už pri výbere tej zásielky bola prítomná aj polícia a forenzní odborníci, ktorí následne brali DNA a veci okolo toho," vysvetlil Naď. Muža z domu v putách odviedli na výsluch. Po dvoch strávených nociach v policajnej cele ho obvinili a chcú aby bol stíhaný za mrežami, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

"Vyšetrovateľka NAKA vzniesla obvinenie zadržanej podozrivej osobe za vydieranie, nebezpečné vyhrážanie a nedovolené ozbrojovanie. Bol podaný podnet prokurátorovi na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," informovala polícia. Podľa paragrafu, z ktorého je muž obvinený, mu hrozí za vydieranie 4 až 10 rokov za mrežami. O osude obvineného muža sa v Justičnom paláci začne rozhodovať v piatok, 30. júna, o tretej popoludní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy