Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Prekvapenie na rýchlostnej ceste: Medveďa pod kolesami vodič nečakal
Zdielať na

Prekvapenie na rýchlostnej ceste: Medveďa pod kolesami vodič nečakal

ZVOLEN/ŽIAR NAD HRONOM / Ďalší medveď pobehoval po rýchlostnej ceste. Neďaleko Zvolena do zvieraťa narazil vodič osobného auta. Šelma sa ukryla v kroví za cestou. Na mieste bol aj zásahový tím pre medveďa hnedého.

Bol to mladý, zhruba trojročný medveď. Podarilo sa mu dostať cez oplotenie a pobehoval po rušnej R1. Kým došlo k nehode, viacerí vodiči sa mu stihli vyhnúť. "Skočil mi pod kolesá. Nemôžete myknúť volantom, aby ste nespôsobili katastrofu," uviedol jeden z vodičov.

Vodič po náraze zastavil pri krajnici. Okrem zdemolovaných plechov sa našťastie nikomu z posádky auta nič nestalo. Medveď sa zranil, na mieste boli stopy krvi. Zviera ale nenašli. "Narazil do relatívne mäkkých častí, vrátil sa do lesa," opísal ďalej vodič.

Zásahový tím začal okolie miesta zrážky pri Trnavej Hore prehľadávať. Do pátrania sa zapojili aj policajti a miestni poľovníci. "Našli sme ho ležať. Urobil tri útoky na nás, našťastie sa nikomu nič nestalo," uviedol člen zásahového tímu Jaroslav Slašťan. Zviera ale po strete so zásahovým tímom ušlo, preto pokračujú ďalej v pátraní. "Ak medveďa nájdeme, tak bude odstrelený," doplnil Slašťan.

Súvisiace články