Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pre zrážku dvoch kamiónov bola D1 v smere do Bratislavy uzatvorená
Zdielať na

Pre zrážku dvoch kamiónov bola D1 v smere do Bratislavy uzatvorená

BRATISLAVA / Hrozivá nehoda na diaľnici D1. Zrážka dvoch kamiónov si vyžiadala zranených a spôsobila dopravné komplikácie. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Nehoda sa stala približne o deviatej hodine ráno v blízkosti Triblaviny. Slovenský kamionista dostal podľa našich zistení defekt a pomalým tempom sa s obrovským kolosom snažil prejsť k najbližšej odstavnej ploche. To sa mu ale nepodarilo. Zo zadu totiž do neho narazil ďalší kamión. Po zrážke sa obe vozidlá prevrátili do priekopy. "Následkom dopravnej nehody sa zranili dve osoby. Utrpeli stredne ťažké poranenia. Jednu z nich museli previezť do nemocnice leteckí záchranári," informovala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.

Ide o 51-ročného muža, ktorý sedel v kamióne so slovenským evidenčným číslom. Po náraze ho privalila kabína. Vyslobodzovať ho preto museli hasiči. "Muž utrpel poranenie nohy. Po ošetrení ho záchranári previezli vrtuľníkom do nemocnice v bratislavskom Ružinove," uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková. Zranil sa aj poľský kamionista. Ten podľa našich informácií utrpel úraz hlavy. Na mieste sa ho ujali pozemní záchranári a v stabilizovanom stave ho previezli do nemocnice v Bratislave. Jazdný pruh bol v smere zo Senca do Bratislavy úplne neprejazdný. Na mieste sa začali tvoriť rozsiahle kolóny.

Dopravné obmedzenia trvali ešte niekoľko hodín po nehode. Poľský kamionista totiž prevážal nebezpečný materiál. Podľa našich informácií išlo o vodík. "Na miesto bol privolaný špeciálny pracovník Hasičského a Záchranného zboru za účelom posúdenia nebezpečnosti prepravovaného materiálu v nákladnom vozidle s poľskými poznávacími značkami," povedala hovorkyňa KR PZ BA Jana Šimunková. Až po tom, čo privolaný odborník usúdil, že je bezpečné kolos odpratať z diaľnice, policajti premávku opäť plne sprejazdnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy