Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vyšetrovanie brutálnej popravy pokračuje: Mikuláš Černák opäť vypovedal
Zdielať na

Vyšetrovanie brutálnej popravy pokračuje: Mikuláš Černák opäť vypovedal

BANSKÁ BYSTRICA / Mafiánsky boss odsúdený na doživotie, Mikuláš Černák, vypovedal v starom mafiánskom prípade popravy korunného svedka Mariána Karcela. Prípad z 90-tych rokov opäť pojednáva Okresný súd v Banskej Bystrici. Branislav Adamčo, ktorý mal byť podľa obžaloby vykonávateľom popravy, totiž požiadal o obnovu konania.

Do Banskej Bystrice Mikuláša Černáka nepriviezli, vypovedal cez telemost. O Mariánovi Karcelovi, ktorý v 90. rokoch vypovedal proti mafiánskemu bossovi, teraz hovoril samotný Mikuláš Černák. O podnikateľovi, s ktorým sa v tej dobe Černák sporil o penzión v Bystrej, hovoril takmer hodinu a pól. Černák ho dal zlikvidovať 30 ranami zo samopalu pred domom v Kynceľovej. Chcel sa zbaviť nepohodlného svedka. "Bol vypočutý svedok, vypovedal ako v prípravnom konaní, je to obdobná výpoveď, ale nebudem to ďalej komentovať," uviedol prokurátor Jakub Mikunda.

​O účasti Branislava Adamča na Karcelovej poprave ale vraj nič nevie. Vraj sa pred tým nepoznali a videli sa prvýkrát počas pôvodného pojednávania. Potom sa stretli až v ilavskej väznici na oddelení pre doživotne odsúdených. Ako povedal Černák, už niekoľko rokov sa spolu nerozprávali.

​Adamčo trvá na svojej nevine. Vraj v dobe vraždy na strednom Slovensku nebol a spochybňuje svedkov, ktorí proti nemu v pôvodnom procese vypovedali. Aktuálne si odpykáva právoplatný 24-ročný trest za vraždu Arpáda Nistora a členstvo v zločineckej skupine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy