Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V chatke našli mŕtve mesačné bábätko. Zrejme ho priľahli príbuzní
Zdielať na

V chatke našli mŕtve mesačné bábätko. Zrejme ho priľahli príbuzní

KOŠICE / V rómskej nelegálnej osade, v Košiciach známej ako Mašličkovo neďaleko sídliska Luník 9, zomrelo len mesačné dieťa. Presnú príčinu vyšetrujú, no podľa zistení TV JOJ sa pracuje aj s verziou, že bolo batoľa počas noci pravdepodobne priľahnuté.

K tragédii došlo v chatke, v ktorej žil muž so ženou a so svojimi šiestimi deťmi. O život prišlo len mesačné dievčatko. Stalo sa to okolo tretej hodiny nadránom, keď rodičia spozorovali, že malé batoľa nedýcha, a tak mu zavolali záchranku. Ani tí už ale malému dievčatku pomôcť nedokázali. "Posádka po príchode konštatovala úmrtie a na miesto bol vyslaný obhliadajúci lekár," vysvetlil Martin Balko z OS ZZS.

To, ako presne k úmrtiu došlo, sa zatiaľ nevie. Podľa informácií TV JOJ išlo pravdepodobne o priľahnutie batoľaťa počas spánku. "Čo bolo presnou príčinou smrti určí až nariadená súdna pitva," uviedla hovorkyňa KR PZ v KošiciachLenka Ivanová. S rodinou sa štáb TV JOJ pokúšal skontaktovať, no v dome nikto nebol a ani miestnym do reči nebolo. Prípadom sa zaoberá aj sociálna kuratela, ktorá rieši aj ochranu detí. Podľa zákona ich odobrať z nelegálnych príbytkov nemôžu. "Orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately vykonáva v rodine opatrenia. Platná legislatíva Slovenskej republiky neumožňuje vyňať dieťa zo starostlivosti rodičov z dôvodu bytovej otázky," vysvetlila Marianna Šebová, hovorkyňa ÚPSVaR. "Polícia po zadokumentovaní začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Ivanová. V prípade, ak obvinia konkrétnu osobu, hrozí jej päťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy