Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Jazdil aj s prevráteným návesom: Kamionista šokoval policajtov
Zdielať na

Jazdil aj s prevráteným návesom: Kamionista šokoval policajtov

KREMNICA / Na ceste medzi obcou Kremnické bane a Kremnica došlo 22. júna k dopravnej nehode kamióna. Po náraze do svahu a oporného múru sa jeho náves poškodil a prevrátil. 44-ročný vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde niekoľko metrov. Privolaných policajtov prekvapil aj pri dychovej skúške.

Informovala o tom polícia na svojej sociálnej sieti. 44-ročný vodič zo Sniny najprv vybočil so svojou jazdnou súpravou na pravý okraj vozovky, kde narazil s ťahačom do svahu. Pri tomto náraze zasiahol pripojený náves dopravné značenie a betónový oporný múr. Následkom nárazu sa náves poškodil, prevrátil sa na bok a začal z neho na cestu vytekať prepravovaný tovar – formaldehyd. Vodič pokračoval aj s poškodeným ťahačom ďalej v jazde a zastavil na pravom okraji cesty približne po 230 metroch.

"Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol 3,6 promile" uviedla polícia. Doprava v úseku bola prerušená na viac ako sedem hodín. "Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom už vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala polícia.

Súvisiace články