Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Traja Ukrajinci vydierali taxikára. Chceli sa zadarmo odviezť do Poľska
Zdielať na

Traja Ukrajinci vydierali taxikára. Chceli sa zadarmo odviezť do Poľska

ČADCA / Čadčianska sudkyňa definitívne odklepla dohodu o vine a treste pre dvoch Ukrajincov, ktorú predtým uzavreli s prokurátorom. Spoločne majú na svedomí zločin vydierania na Kysuciach. A jeden z nich pritom v ruke držal nôž.

Incident, pri ktorom zostal na smrť vystrašený taxikár, sa udial v januári tohto roka. Do taxíka v Kysuckom Novom Meste k nemu nasadli traja muži z Ukrajiny, ktorí sa chceli zadarmo odviezť do Poľska"V súvislosti s uvedeným už obvineniu čelia traja muži," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina ​Zuzana Šefčíková. Lenže počas vyšetrovania najmladšieho z nich obvinenia zbavili, pretože, keď sa viezol v taxíku, bol taký opitý, že celú jazdu prespal.

"Sudkyňa Okresného súdu Žilina pracovisko Čadca po schválení návrhu dohody o vine a treste vyhlásila rozsudok, ktorým obvinených uznala za vinných zo zločinu vydierania v spolupáchateľstve," uviedla hovorkyňa KS Žilina Anna Dudová Záborská. Vodiča taxíka vystrašili hneď po tom, ako sa opýtal, či majú peniaze, aby mu zaplatili. Jeden z nich mu totiž hneď na to priložil nôž na krk. A čepeľ toho istého noža taxikárovi neskôr pritlačil aj k boku. Obidvoch Ukrajincov ale čakal rovnaký verdikt.

"Súd uložil obvineným trest odňatia slobody vo výmere tri roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu s probačným dohľadom na tri roky," pokračovala Dudová Záborská. Okrem podmienky uložila sudkyňa dvom vydieračom aj dve povinnosti. "Zákaz požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok a zákaz opustiť územie Slovenskej republiky počas skúšobnej doby," dodala Dudová Záborská. Muži z Ukrajiny musia tiež kysuckému taxikárovi dodatočne zaplatiť peniaze za jazdu do Poľska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy