Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nemal zbraň, tak sa vynašiel: Útočník s popolníkom sa pri treste zapotí
Zdielať na

Nemal zbraň, tak sa vynašiel: Útočník s popolníkom sa pri treste zapotí

HUMENNÉ / Nemal pri sebe ani pištoľ, ani nôž, tak ako zbraň využil popolník. Roztržka medzi dvoma mužmi sa odohrala v jednom z humenských podnikov. Agresor skončil za mrežami a v superýchlom konaní už aj spoznal právoplatný trest. Za útok popolníkom musí absolvovať 200 hodín povinnej práce.

K incidentu došlo v jednom z podnikov na veľkej železničnej stanici v Humennom. Na mieste museli zasahovať policajti. Účastníkmi boli dvaja muži. Dopadlo to tak, že každý skončil v inom policajnom aute. Útočník pri ataku ako zbraň využil popolník. "Popolník je veľmi nebezpečná zbraň. Stalo sa mi, že po ho po mne hodili, takže viem, aká zbraň to je," uviedla čašníčka jedného z podnikov. "V pohostinstve došlo k slovnej potýčke, ktorá neskôr vyústila do fyzického incidentu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Vypočul si svoj trest

Povedal nám, že priestor na vyjadrenie nevyužije. Po obvinení z výtržníctva a tiež z ublíženia na zdraví sa postavil v superýchlom konaní pred sudkyňu. Tá ho uznala za vinného. "Za čo mu súd uložiť úhrnný trest povinnej práve v trvaní 200 hodín, ktorú je povinný vykonať do jedného roka od uloženia trestu," doplnila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Voči verdiktu prvostupňového súdu nenamietal ani obvinený, ani prokurátor. Rozhodnutie je teda právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy