Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bombovú nahlasovateľku vypátrala polícia: Nebol to jej prvý raz
Zdielať na

Bombovú nahlasovateľku vypátrala polícia: Nebol to jej prvý raz

TRENČÍN / Trenčianskym policajtom sa podarilo vypátrať osobu, ktorá mala opakovane nahlásiť bombu v banke. Zo šírenia poplašnej správy obvinili 25-ročnú ženu. Domov si po ňu prišli kukláči. Za rovnaký skutok ju pritom súdili už v minulosti.

25-ročna Marta zo Skalky nad Váhom mala prvý raz nahlásiť bombu ešte ako študentka v roku 2017. Vtedy museli po anonymnom telefonáte evakuovať zo strednej školy v Trenčíne takmer 600 študentov a zamestnancov. Pre nedostatok dôkazov ju na súde oslobodili, no teraz ju polícia obvinila opäť. Poplašné správy z minulého týždňa má mať totiž na svedomí práve ona.

"Na tiesňovej linke 112 bol prijatý hovor, kde ženský hlas operátorovi povedal, že v banke v Trenčíne sa nachádza bomba," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín Katarína Kuzmová.

Pyrotechnici prehľadali všetky banky v Trenčíne, no bombu nenašli. Podľa polície však mala tato žena telefonovať už o par hodín a spôsobiť poplach na celom Slovensku. "V nasledujúci deň rovnaký ženský hlas na linke 112 oznámil, že v banke je bomba,“ pokračovala.  Na základe tohto oznámenia bolo potrebné vykonať pyrotechnické prehliadky vo všetkých bankách po celom území Slovenskej republiky-

Trenčianskych kriminalistov doviedli stopy k tejto žene. Hneď v nasledujúce ráno u nej vykonali raziu. "K nám vtrhli ráno kukláči, začali po nej kričať, že čo spravila v roku 2017," opísala raziu matka obvinenej ženy.

Vyšetrovateľ však po tom, ako našiel podľa neho kľúčový dôkaz, mladú ženu obvinil zo zločinu šírenia poplašnej správy. "Napriek tomu, že sa snažila zbaviť dôkazov o svojej vine a mobilný telefón, ktorý použila pri volaní na tiesňovú linku, hodila do Váhu, policajti tento mobil našli," uviedla ďalej hovorkyňa polície. "Tvrdia, že našli nejaký mobil. Neviem aký, ona svoj mobil má," tvrdí matka.

Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie obvinenej Marty. Tá sa mala k poplašným telefonátom priznať aj pred sudcom. "Súd nevzal obvinenú do väzby a väzbu nahradil prijatím sľubu obvinenej, záruky matky obvinenej a uložením probačného dohľadu," oznámila Andrea Vodičková z Krajského súdu Trenčín.

Aj naďalej však platí, že v prípade dokázania viny hrozí mladej žene za nahlasovanie bômb trest odňatia slobody v rozmedzí od 3 do 8 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy