Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Desivá zrážka vozidiel zastavila premávku: Zasahovať musel aj vrtuľník
Zdielať na

Desivá zrážka vozidiel zastavila premávku: Zasahovať musel aj vrtuľník

DUBOVÁ/ ČASTÁ / V pondelok 19. júna došlo medzi obcami Častá a Dubová v okrese Pezinok k dopravnej nehode. Pri zrážke dvoch motorových vozidiel sa vážne zranili tri osoby. Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky. Cesta je aktuálne uzavretá. 

Zo zatiaľ presne nezistených príčin prešla žena na osobnom aute do protismeru, kde sa čelne zrazila s druhým osobným autom. Na miesto v krátkom čase dorazili záchranári a hasiči. "Prijatím tiesňovej výzvy o zakliesnených poranených osobách následkom dopravnej nehody bol bezodkladne vydaný pokyn na zásah pozemným ambulanciám v súčinnosti s vrtuľníkom Záchrannej zdravotnej služby," informoval Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Pri nehode došlo k zrážke dvoch áut, pri ktorej sa zranili tri osoby.

"Leteckí záchranári si do svojej starostlivosti prevzali 48-ročnú vodičku, ktorá pri zrážke utrpela vážne poranenia viacerých časti tela. Na mieste ju ošetrili, uviedli do umelého spánku a s ťažkou polytraumou bola letecky prevezená do nemocnice," uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

"Po príjazde na miesto zdravotníckeho zásahu bola záchranármi poskytnutá prednemocničná zdravotná starostlivosť s následným transportom dvoch pacientov so stredne ťažkými poraneniami na pracoviská UNB," doplnil Hirjak. Ženu v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii previezli vrtuľníkom do nemocnice Ružinov. Ďalších dvoch zranených previezli sanitkami do ďalších nemocníc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy