Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Búrlivá nedeľa na cestách: V priebehu pár hodín 2 vážne nehody
Zdielať na

Búrlivá nedeľa na cestách: V priebehu pár hodín 2 vážne nehody

KOŠICE / Rušná nedeľa na cestách v okolí Košíc. V priebehu pár hodín sa stali dve vážne dopravné nehody. Pri jednej asistoval silný lejak a krúpy, pri druhej zas nedanie prednosti.

Silné krúpy, dážď a blesky – to všetko naraz a len na pár minút. Spôsobilo to však poriadne ťažkosti najmä motoristom na cestách. K vážnej dopravnej nehode došlo na diaľnici smerom z Michaloviec do Prešova, zrazili sa 4 osobné autá. Stalo sa to pri výjazde na Košice-sever. Podľa prvotných informácii z miesta nehody začalo pršať tak silno, že nevideli na cestu.

Jedno z áut dostalo na mokrej ceste takzvané hodiny a skončilo vo zvodidlách. Ďalšie pre silný lejak nestihli zareagovať a do auta vrazili. Z deviatich účastníkov sa zranili štyria. "Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu bolo záchranármi poskytnuté neodkladné zdravotné ošetrenie s následným transportom štyroch pacientov do UNLP v Košiciach. Pacienti utrpeli stredne ťažké poranenie následkom dopravnej nehody," informoval Andrej Hirjak z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

O pár hodín na to došlo k ďalšej nehode, pri tejto však vodič nerešpektoval značku “daj prednosť v jazde”. "Boli sme privolaní na odťah vozidla po dopravnej nehode. Vozidlo Škoda sa zrazilo čelne s vozidlom Volkswagen," priblížil Jaroslav Kučerov z odťahovej služby.

Podľa informácií od polície, 21-ročný vodič Audi nedal prednosť Škode, pričom sa zrazili. Audi odhodilo do priekopy a Škoda ostala rozbitá na ceste. "Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu cestnej premávky a pri odbočovaní vľavo nedal prednosť protiidúcemu vozidlu značky Škoda Fabia," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Obe nehody ešte polícia prešetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy