Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Krvavé popíjanie: Keď došiel alkohol, muž zaútočil na svoju kamarátku
Zdielať na

Krvavé popíjanie: Keď došiel alkohol, muž zaútočil na svoju kamarátku

PRIEVIDZA / Dráma sa odohrala v prievidzskom byte. Ženu ohrozoval s nožnicami v rukách jej kamarát. A to preto, že sa im minul alkohol. Žena pred ním našťastie ušla k susedovi.

​47-ročný Aladár vytriezvel až po tom, čo strávil dve noci v policajnej cele. Dostal sa tam po tom, ako sa mal vyhrážať svojej kamarátke. Všetko začalo nevinne. Žena zavolal svojho kamaráta na pohár vína. Ten neodmietol.

Alkohol mu tak zachutil, že netrvalo dlho a už nemali čo piť. Muža to rozzúrilo. "Muž sa začal správať agresívne, kričal na poškodenú, vulgárne jej nadával a pýtal ďalší alkohol," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

"V predmetný deň podľa jeho slov spolu s poškodenou pili tvrdý alkohol. Pamätá si, že tam bola pollitrovka vodky a tri dvojlitrové fľaše vína," priblížil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. To sa mu ale málilo. Ženu neustále nútil, aby mu priniesla ďalší alkohol. "Muž chytil nožnice na papier, ktoré boli položené na kuchynskej linke. Roztvoril ich a prešiel nimi poškodenej po krku od ľavého ucha k pravému. Vyhrážal sa jej, že ju pichne do chrbta a zabije ju," uviedla Kuzmová. 

Žena sa pred násilníkom schovala u suseda. Odtiaľ zavolala policajtov. O pár minút boli na mieste. Páchateľ bol v byte a tak ho spacifikovali. "S mužom po zadržaní bola vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,38 mg/l, čo je v prepočte 2,88 promile alkoholu," informovala Kuzmová. "Od 2 do 3 promile je ťažká opitosť," doplnila psychiatrička Darina Hrabovská.

Po tom, ako vytriezvel, ho eskortovali pred sudcu okresného súdu v Prievidzi. "Povedal, že je nevinný," priblížil Tarabus. Sudcu však nepresvedčil a jeho rozhodnutie je jednoznačné - poslal ho do vyšetrovacej väzby. "Dôvodom je obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Obvinený má dlhodobé problémy s alkoholom," uviedol Tarabus. "Pod vplyvom alkoholu je nebezpečný a bude predmetom znaleckého skúmania, či aj mimo alkoholu," uzavrela Hrabovská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy