Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Museli evakuovať školu. Žiak sa vyhrážal odpálením
Zdielať na

Museli evakuovať školu. Žiak sa vyhrážal odpálením

VRBOVÉ / Na gymnáziu vo Vrbovom dnes polícia musela evakuovať približne 170 študentov. Dôvodom bola poplašná správa, že „škola vyletí do vzduchu“. Podozrenie, že za všetkým je jeden zo študentov sa napokon potvrdilo. Kriminalisti vyšetrujú 17-ročného chlapca.

Bolo pred koncom vyučovania, keď si riaditeľka Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom prečítala textovú správu, že ich školu sa niekto chystá odpáliť do vzduchu. Tieto slová mal napísať jeden zo študentov a poslať ich spolužiakovi. Ten mal celú vec nahlásiť a krátko na to budovu obsadili policajti. "Že niekto nahlásil, že je tu bomba, že to tam boli prehľadávať," povedala obyvateľka Vrbového. "Krajské operačné stredisko v Trnave prijalo dnes informáciu od riaditeľky školy a ihneď dalo príkaz na jej evakuáciu," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Po tom ako študentov vyviedli zo školy von, ich pedagógovia pustili domov. Následne školské priestory prehľadali policajti. "Trvalo to celé asi desať minút, tiež sme spozorovali, že tu stoja tri policajné autá, tak prvé nám napadlo, že majú študenti nejakú prednášku," dodala obyvateľka Vrbového. "Policajti objekt školy a jej okolie uzavreli a na miesto sme okamžite vyslali policajný výjazd s policajnými pyrotechnikmi a psovodmi," dodala Linkešová.

Policajti vyrazili aj k podozrivému 17-ročnému študentovi, ktorého našli doma. Ku všetkému sa priznal, pričom mal povedať, že svoje slova nemyslel vážne a žiadnu bombu v skole nenastražil. "Šetrením policajného zboru nebola zistená žiadna hrozba," uviedol Stanislav Pravda, riaditeľ Odboru školstva TTSK. 

Podľa našich informácii už polícia v prípade začala trestne stíhanie pre šírenie poplašnej správy. "Žiak, ktorý spáchal tento čin bude riešený zo strany polície. Viac vám k tomu neviem povedať," dodal Pravda. "Momentálne s nim polícia vykonáva potrebné procesné úkony," doplnila Linkešová. "Určite sa mu nechcelo učiť, tak chcel nejakú pomstu," doplnila obyvateľka Vrbového.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy