Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Odvolanie sa niekedy nevypláca. Drogový díler skončil vo väzbe
Zdielať na

Odvolanie sa niekedy nevypláca. Drogový díler skončil vo väzbe

BREKOV / Odvolanie sa niekedy nevypláca. Presvedčil sa o tom drogový díler zo Zemplína. Humenský súd mu najskôr uložil domáce väzenie, no obvinený sa odvolal. Dopadlo to tak, že prešovský Krajský súd ho posiela za mreže.

​Humenskí kriminalisti prehľadali aj podozrivého a aj auto, v ktorom sa viezol. Na ceste medzi Humenným a obcou Brekov sa jeho pobyt na slobode skončil. Za mreže išiel po tom, ako policajti uňho našli rôzne drogy. "Išlo o kryštalickú látku obsahujúcu účinnú psychotropnú látku metamfetamín a taktiež omamnú látku, a to sušinu rastliny konope (Cannabis)," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Skončil za mrežami vyšetrovacej väzby.

V prípade tohto muža to nie je prvý takýto problém. Za drogovú trestnú činnosť bol už súdne trestaný aj v minulosti. Povedal, že keď sa prvýkrát vrátil z výkonu trestu, odišiel pracovať do zahraničia, no po návrate na Slovensku sa k drogám dostal znova. Dílovanie ale popieral. "Zadovažoval som si iba pre svoju potrebu, nepredával som ďalej," uviedol obžalovaný. "Muž látky v rôznych množstvách a za rôzne sumy neoprávnene predával, vymieňal, ako aj ináč neoprávnene zadovažoval iným odberateľom," dodala Ligdayová.

Prvostupňový súd muža zo zločinu drogovej trestnej činnosti uznal za vinného a uložil mu trest domáceho väzenia na 4 roky a zákaz požívať návykové látky s tým, že raz za mesiac sa musí podrobiť kontrole odberom biologického materiálu. Okrem toho mu súd uložil aj ochranné protitoxikomanické liečenie. Obžalovaný sa ale odvolal a Krajský súd v Prešove napokon rozhodol úplne inak. Namiesto domáceho väzenia si trest odpyká v base.

"obžalovanému uložil trest odňatia slobody v trvaní 3 rokov, so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia, ďalej trest prepadnutia vecí, ktorých vlastníkom sa stáva Slovenská republika," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy