Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nočná dráma na sídlisku: Obyvateľov bytovky prebudil požiar
Zdielať na

Nočná dráma na sídlisku: Obyvateľov bytovky prebudil požiar

BRATISLAVA / Obyvateľov bytovky museli o štvrtej ráno evakuovať. V bratislavskom Novom Meste ich zobudil požiar. Podľa predbežného vyšetrovania ho zrejme spôsobilo nabíjanie batérie do elektrokolobežky. Záchranári previezli do nemocnice na Kramároch manželský pár aj ich bábätko.

Hasiči v stredu 14. júna skoro ráno hasili požiar v byte na Kyjevskej ulici v Bratislave. V dôsledku požiaru boli tri osoby intoxikované splodinami horenia a boli prevezené do nemocnice. Pre TASR to priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Bratislave Štefan Koči. "Krátko pred 4. hodinou ráno bol ohlásený požiar bytu na druhom poschodí osemposchodového bytového domu na Kyjevskej ulici v Bratislave," uviedol Koči.

Priblížil, že hasiči evakuovali 39 obyvateľov bytového domu. "Následne odvetrali vnútorné priestory prostredníctvom pretlakovej ventilácie a vykonali záverečný prieskum bytov," doplnil. "Podľa doterajších informácií malo dôjsť k požiaru počas napájania elektrokolobežky v priestoroch jedného z bytov, následne došlo k zadymeniu celej 8-poschodovej budovy," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Majiteľovi bytu podľa jeho slov vznikla škoda predbežne vyčíslená na 200-tisíc eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. "Pri udalosti zasahovalo 20 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s piatimi kusmi hasičskej techniky," ozrejmil Koči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy