Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dramatické zábery: Kukláči zasahovali proti nelegálnej činnosti
Zdielať na

Dramatické zábery: Kukláči zasahovali proti nelegálnej činnosti

PEZINOK / Vyše 21 ton tabaku z nelegálnej výrobne cigariet zaistil kriminálny úrad Finančnej správy. Na čiernom trhu by ich predaj spôsobil štátu miliónové škody. Páchatelia majú na krku obvinenie z krátenia dane, ako aj z nelegálnej výroby tabaku a cigariet.

Zábery sú zo zásahu Kriminálneho úradu Finančnej správy, ktorým sa podarilo v spolupráci s políciou odhaliť nelegálny zločin v pezinskom okrese. Počas prehliadky domových priestorov, ako aj pozemku zaistili viac ako 21 ton tabaku, 2 000 balení cigariet, výrobnú linku na spracovanie tabaku i množstvo komponentov.

"Únik na spotrebnej dani pri tabakových výrobkoch pri zaistenom tovare bol vyčíslený na viac ako 2,1 milióna eur," informovala Martina Rybanská, hovorkyňa Finančnej správy SR. Samotná linka ešte nebola v plnej prevádzke. Martina Rybanská dodala, že: "Ak by sa tak stalo, tak denne by dokázali vyprodukovať až 1,5 milióna kusov nelegálnych cigariet, ktoré by mohli byť predávané na čiernom trhu a štát by tak mohol byť ukrátený na spotrebnej dani z tabakových výrobkov mesačne až vo výške 6,2 milióna eur."

Celé video zo zásahu kukláčov:

​Podľa zistení TV JOJ išlo o dve haly, ktoré boli oddelené čerstvo vybudovaným múrom. V jednej časti sa nachádzali obytné priestory ako napríklad spálne, kúpeľňa či toaleta. V tej druhej veľká miestnosť s ilegálnym biznisom. Priestory monitoroval kamerový systém, čo finančnej správe, ako aj polícii skomplikovalo uskutočniť akciu tak, aby zostali v utajení. Kriminalisti počas zásahu zadržali dvoch mužov. Vyšetrovateľ voči nim zatiaľ nevzniesol obvinenie. Momentálne stále prebiehajú procesné úkony. Páchateľom hrozí v prípade dokázania viny až 8-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy