Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Na pláži zomrela česká turistka. Telo vylovili z mora
Zdielať na

Na pláži zomrela česká turistka. Telo vylovili z mora

Zdroj: David Sutton/Unsplash

TUNISKO / Česká turistka zomrela v pondelok 12. júna na hotelovej pláži na juhovýchode Tuniska v letovisku Zarzís. S odvolaním sa na zdravotníkov o tom informoval server Tunisie actu. Hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Aneta Kovářová ČTK povedala, že 67-ročná žena zomrela zrejme v dôsledku srdcového zlyhania. Bližšie okolnosti úmrtia zatiaľ nepozná.

Zamestnanci civilnej obrany telo ženy vylovili z mora. Bolo poslané na pitvu do nemocnice v meste Medenín pre zistenie presných príčin úmrtia, uviedol podľa serveru riaditeľ nemocnice.

"Môžem potvrdiť úmrtie staršej ženy v Tunisku," povedala hovorkyňa českého ministerstva. Žena cestovala s cestovnou kanceláriou. "Tuniská konzulka je v kontakte s rodinou zosnulej a s miestnou pohrebnou službou," doplnila Kovářová.

Zarzís je jedno z najjužnejšie položených letovísk na východnom pobreží krajiny, leží v blízkosti ostrova Džerba. V minulosti bolo mesto častým východiskovým bodom migrantov pre nelegálne cesty do Európy a niekoľko plavidiel v jeho blízkosti stroskotalo.

České ministerstvo zahraničia každý rok počas turistickej sezóny zaznamená zhruba 150 úmrtí českých občanov, 300 uväznených, 100 hospitalizovaných českých turistov a podobný počet nehôd. Minulý týždeň to na tlačovej konferencii k začatiu letnej turistickej sezóny uviedol vrchný riaditeľ právnej a konzulárnej sekcie Černínskeho paláca Martin Smolek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy