Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
V Tatrách zachraňovali horolezca. Z batoha mu vyliezol nečakaný pasažier
Zdielať na

V Tatrách zachraňovali horolezca. Z batoha mu vyliezol nečakaný pasažier

VYSOKÉ TATRY / Vo Vysokých Tatrách sa zranil poľský horolezec. Prvú pomoc mu poskytol kamarát, ktorý s ním liezol a z terénu ho dostala posádka záchranárskeho vrtuľníka. Počas letu však z batoha zraneného vyliezol nečakaný pasažier. Viac sa dozviete vo videu.

​Poľský horolezec sa našťastie vážne nezranil, no záchranári sa tentokrát museli vysporiadať s nečakanou situáciou. Počas zásahu sa im na palubu dostal zaujímavý zvedavec.

Počasie prialo, a tak nebol problém dostať zraneného pomocou palubného navijaku spod steny Ostrvy. Keďže sa počas letu nedostane záchranár s pacientom priamo do vnútra vrtuľníka, je nevyhnutné medzipristátie. To sa udialo na Popradskom plese. Poliaka tu ošetrili, naložili na nosidlá, nastúpili na palubu a pokračovali v lete.

Lenže počas neho odrazu vyšiel z batoha zraneného nečakaný malý chlpatý zvedavec. Posádka i pacient zachovali pokoj a šťastne na popradskom letisku pristáli. Horolezec sa dostal do rúk posádky sanitky a následne do nemocnice. No a malého pasažiera vypustili záchranári na slobodu.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy