Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Polícia zadržala muža. Medzi obeťami sú aj študenti
Zdielať na

Polícia zadržala muža. Medzi obeťami sú aj študenti

LONDÝN / Pre mimoriadnu bezpečnostnú hrozbu uzatvorila polícia v britskom Nottinghame na niekoľko hodín hlavné cesty a zastavila premávku električky. Hermeticky uzatvorili väčšiu oblasť mesta po tom, čo tam objavili troch zabitých ľudí. Zadržali 31-ročného muža, ktorý je z vrážd podozrivý. Na mieste zasahovali aj zdravotníci a hasiči a pre vyšetrovanie zostáva oblasť naďalej uzatvorená. Prvých dvoch zavraždených objavili na ulici o štvrtej ráno.

Britská polícia v Nottinghame zadržala 13. júna muža po tom, čo boli v uliciach mesta nájdené telá troch zabitých ľudí. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala polícia. Už skôr dopoludnia sa v britských médiách objavila informácia, že polícia uzavrela niekoľko ulíc v centre mesta kvôli "prebiehajúcemu závažnému incidentu".

Britská polícia v Nottinghame zadržala 31-ročného muža, ktorý ubodal dvoch vysokoškolských študentov a muža stredného veku. Ukradnutou dodávkou potom zrazil trojicu chodcov, z ktorých jeden je v kritickom stave. Dve telá našli na Ilkeston Road, kde bola okolo 4.00 h miestneho času (5.00 h SELČ) privolaná polícia. Ďalšie telo ležalo na Magdala Road. 

"Je to hrôzostrašný a tragický incident, ktorý si vyžiadal životy troch ľudí. Veríme, že tieto tri incidenty spolu súvisia a podozrivého sme zadržali," uviedla šéfka polície v grófstve Nottinghamshire Kate Meynellová. Dodala, že vyšetrovanie je iba na začiatku a požiadala verejnosť, aby sa uzavretým častiam mesta vyhla. Kvôli incidentom i vyšetrovaniu bola prerušená verejná doprava v centre Nottinghamu. Podľa BBC sú všade ozbrojené policajné hliadky, na mieste pracujú forenzní odborníci. Polícia požiadala prípadných svedkov, aby ju kontaktovali. V meste vzdialenom necelých 200 kilometrov severne od Londýna žije 350 000 obyvateľov.

Dvaja zabití boli študenti Nottinghamskej univerzity. "Sme šokovaní a zdrvení touto správou a naše myšlienky sú s obeťami, ich rodinami a priateľmi," uviedla univerzita na Twitteri. Študenti zrušili ples, ktorý bol naplánovaný na dnešný večer. V Nottinghame sa namiesto toho bude konať smútočné zhromaždenie.

"V myšlienkach som so zranenými a rodinami a blízkymi tých, ktorí prišli o život," napísal na Twitteri Rishi Sunak, predseda vlády Spojeného kráľovstva. Policajtom a záchranárom poďakoval za reakciu na "šokujúci incident" a dodal, že o vývoji je pravidelne informovaný. Šéf opozičných labouristov Keir Starmer prerušil svoje vystúpenie na technologickej konferencii v Londýne a vyjadril sústrasť tým, ktorých nešťastie zasiahlo.

Poslanci zvolení za Nottingham vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom ďakujú zasahujúcim zložkám, sľubujú prešetrenie udalosti a informujú obyvateľov o možnostiach pomoci. "Nottingham je krásne mesto, ktoré je domovom skvelých ľudí z rôzneho prostredia. Sme otrasení dnešnými udalosťami, ale budeme im čeliť spoločne a ako komunita sa uzdravíme," napísali Nadia Whittomeová, Lilian Greenwoodová a Alex Norris.

K incidentu sa vyjadril aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. "Myslíme na obete tragických udalostí v Nottinghame, na zranených a ich rodiny. Zdieľame smútok našich britských priateľov a stojíme po ich boku," uviedol na Twitteri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy