Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nešťastie na ceste. Pri nehode zomrel len 17-ročný chlapec
Zdielať na

Nešťastie na ceste. Pri nehode zomrel len 17-ročný chlapec

NITRA / Jazda autom sa pre partiu mladíkov skončila nárazom do stromu. Jeden z nich len 17-ročný chlapec zrážku neprežil. Ďalší traja skončili v nemocnici. Nehoda sa stala v stredu 7. júna večer na ceste medzi Šaľou a Močenkom.

​Podľa kamarátov partia mladíkov išla zo Šale do Močenku. Auto riadil 21-ročný vodič a viezol aj troch kamarátov. Vodič zrejme v zákrute nezvládol na mokrej ceste riadenie a dostal šmyk. S autom vletel do protismeru a vrazil do stromu. "My sme išli asi štyri minúty za nimi a zrazu na nás kývajú ľudia, aby sme prišli rýchlo na pomoc. Vyskočili sme z auta. Auto kamaráta bolo rozbité dosť, celý zadok zlomený, strom, to bol silný naraz," povedal svedok nehody. 

Štyrom zraneným chlapcom vo veku od 17 do 21 rokov sa snažili svedkovia a kamaráti, ktorí boli chvíľu predtým s nimi v Šali, až do príchodu záchranných zložiek pomôcť. Vodič a spolujazdec, ktorý sedel na zadnom sedadle, boli vo vozidle zakliesnení. "Dvaja boli v bezvedomí a dvaja pri vedomí," dodal svedok. Najťažšie sa zranil 17-ročný Igor. Po príchode záchranárov ho na mieste v sanitke dlhé minúty oživovali. Vo vážnom stave ho previezli do nemocnice, kde zakrátko zraneniam podľahol. Ďalší traja mladíci skončili tiež so zraneniami v nemocnici. Všetko vyzerá tak, že vodič podcenil mokrú cestu.

"Vodič nezvládol jazdu na mokrej ceste a narazil do stromu," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Presné okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania polície. Pod nehodu sa však zrejme podpísala aj rýchlosť mladého vodiča. Svedok nakoniec dodal, že: "kamarát, čo bol pri vedomí, hovoril, že 130 km/h leteli určite".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy