Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragický koniec pátrania. Nezvestného dôchodcu našli v dunajskom kanáli
Zdielať na

Tragický koniec pátrania. Nezvestného dôchodcu našli v dunajskom kanáli

HORNÝ BAR / 64-ročný Ján včera nenápadne ušiel z Domova sociálnych služieb pre dospelých v Hornom Bare. Po poslednom telefonáte so svojou manželkou si následne vypol mobil. Odvtedy po ňom pátrala polícia. Naplnil sa však najhorší možný scenár.

"O približne tretej zmizol z ústavu a mne volal o pol tretej, že zomrie. Už posledný týždeň, keď som bola za ním, nechcel nič, nerozprával, bol schudnutý," povedala manželka Jána Katarína Mezejová. Muž mal mať podľa zistení TV JOJ psychické problémy. "Pracovníčky domova ho naposledy videli pri olovrante a krátko na to nahlásili jeho nezvestnosť na polícii. Muža hľadali policajti z Gabčíkova aj z Dunajskej Stredy," vyjadrila sa Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. "V lese ho hľadali, pri potoku ho hľadali, a všade ho hľadali," opísala situácia manželka Jána.

Žiaľ, 64 ročný muž sa už domov viac nevráti. Jeho telo našli turisti, a to v kanáli rieky Dunaj. Senior sa nachádzal len zopár stoviek metrov od ubytovacieho zariadenia. Na miesto činu prišla nielen policajná hliadka a operatíva, ale aj hasiči. Rodina musela identifikovať jeho telo. Zaujímalo nás aj stanovisko domova senior, v ktorom sa odohral útek ich klienta.

Vyskúšali sme všetky klapky, ale očividne s nami z tejto organizácie nechcel nikto hovoriť. Nedalo sa im ani dovolať, ani sa osobne stretnúť. Nielen pracovníci, ale ani samotný riaditeľ nedvíhal mobil a neodpovedal ani na esemesku. "Oni povedali, že tam mali jedného pacienta, ktorému bolo zle. Preto prišla sanitka, a tak bola brána otvorená. Vtedy mal zmiznúť," komentovala manželka nebohého. Rodina zvažuje v rámci tohto prípadu právne kroky smerom na Domov sociálnych služieb pre dospelých.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy