Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Brutálny čin 13-ročného mladíka. Ten mal znásilniť len 15-ročné dievča
Zdielať na

Brutálny čin 13-ročného mladíka. Ten mal znásilniť len 15-ročné dievča

KOŠICE / Ďalšie znásilnenie na východe Slovenska. Tentokrát sa obeťou stalo len 15-ročné dievča. Znásilniť ju mal za bieleho dňa podľa našich informácií len 13-ročný chlapec zo špeciálnej školy. Polícia už vo veci koná.

​Celé sa to odohralo za zimným štadiónom v Čani. 13-ročný Denis mal Anna Máriu nasilu vtiahnuť, držať ju za ruky a sexuálne ju zneužiť. Dievča malo po skutku prísť za svojou vychovávateľkou z detského domova a oznámiť jej, čo sa stalo. Tá ihneď zalarmovala políciu.

"Vo vami uvedenom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre zločin znásilnenia. Vo veci intenzívne koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie a vykonáva potrebné procesné úkony pre náležité objasnenie skutkového stavu veci," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice. Poškodené dievča aj so svojou vychovávateľkou po nahlásení udalosti museli navštíviť aj gynekológa. Ak sa takého skutku dopustil už 13-ročný a nepôjde sa liečiť, nebezpečný ostane po celý život.

"Do úvahy prichádza aj to, že ten sexuálny systém je nezrelý a chýbajú mu averzie, zábrany voči násilnému sexuálnemu správaniu," vyjadrila sa sexuologička Danica Caisová. Chlapec bude pravdepodobne podrobený aj znaleckému skúmaniu, ktoré určí, ako presne k skutku došlo. "Vzhľadom na citlivosť prípadu s prihliadnutím na vek poškodenej osoby bližšie informácie poskytovať nebudeme," dodala Jana Mésarová. Za znásilnenie chránenej osoby – v tomto prípade dievčaťa – hrozí až 15-ročné väzenie. Ak sa dokáže že skutok spáchal neplnoletý, sadzby sú nižšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy