Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri dopravnej nehode sa zrazilo auto s autobusom
Zdielať na

Pri dopravnej nehode sa zrazilo auto s autobusom

BRATISLAVA / V utorok 6. júna krátko pred 20. hodinou došlo k zrážke osobného auta s autobusom. Stačila malá zákruta, mokrá vozovka, neprispôsobenie riadenia vozidla a vznikne katastrofa. Takto by sa dala opísať nehoda autobusu zo 6. júna s osobným vozidlom v Bratislave. Vodička auta po čelnej zrážke aktuálne bojuje o život v nemocnici na bratislavských Kramároch.

"V utorok krátko pred 20.00 h sme prijali informáciu o dopravnej nehode, ku ktorej došlo na ulici Pri starom letisku," informovala polícia na sociálnej sieti. Podľa doterajších informácií sa v zákrute zrazilo vozidlo značky Škoda Octavia a autobus MHD. Vodička mala vojsť autobusárovi do cesty a pod nehodu sa mohla pripísať aj šmykľavá vozovka.

"Vodička vozidla Škoda Octavia pri prejazde zákrutou z doposiaľ presne nezistených príčin neprispôsobila vedenie vozidla jeho vlastnostiam a svojim schopnostiam, pričom prešla do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s autobusom MHD," povedal Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave. V autobuse sa v tom čase viezli dvaja cestujúci. Pri náraze si cestujúca udrela hlavu, pričom jej začala tiecť krv. Na mieste ju ratovali hasičskí záchranári. "Následkom nehody sa v autobuse zranila jedna cestujúca a vozidlo MHD ostalo poškodené na ľavej prednej a bočnej časti," komentoval situáciu Martin Chlebovec, hovorca Dopravného podniku Bratislava. 

"Zranenú osobu hasiči prostredníctvom nosidiel naložili do sanitného automobilu hasičskej záchrannej služby, poskytli jej predlekársku prvú pomoc a previezli na centrálny príjem jednej z bratislavských nemocníc," opísal situáciu hovorca KR HaZZ Štefan Koči. Horšie skončila vodička škodovky, ktorá utrpela po čelnom náraze vážne poranenia. 

"Pri dopravnej nehode sa zranili dve ženy, jednu z nich museli záchranári vzhľadom na vážne poranenia uviesť do umelého spánku a do nemocnice ju previezli v kritickom stave," informovala z operačného strediska ZZS Alena Krčová. Situáciu vážne zranenej vodičky zhodnotila Eva Kliská, hovorkyňa UNB Bratislava: "Pacientka je v kritickom stave s mnohopočetnými poraneniami a je aktuálne v umelom spánku a pod stálym dohľadom našich lekárov."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy